sep 29 2011

I går var det…

Skrivet av kl. 22:52 i kategorin Allmänt

…fest på Eden camping. Alla svenska campare var bjudna på ärtsoppa med varm punsch, bröd och öl, frossandet avslutades med kaffe och mjuk kaka. Kvällen innehöll också många glada skratt, allsång och några mycket uppskattade solosånger bl. a av en av kvällens värdar. Tänk er att dra igång ärtsoppakokning i stor skala på en campingplats med de resurser man har där, jag menar att man är ju inte riktigt i ett stort och rymligt modernt kök med en spis med fyra plattor och avställningsytor som nästan kan kännas obegränsade i förhållande till vad man har med sig i en husbil. Vad som också gör det hela så fantastiskt är att antalet matgäster inte stannade vid tio-femton personer, vilket i sig är rätt ansenligt antal att laga mat till, nej vi var femtiofyra (54!!!!!) matglada matgäster. TACK, TACK, TACK BERIT och RAGNAR, KICKAN och INGVAR för en mycket trevlig kväll och en god ärtsoppa. En fråga bara, vars fick ni tag i ärtorna? Har i dag sökt på Lidl men kunde inte hitta gula ärtor, bara linser i alla former.
Kvällen till ära hade jag med mig min filmkamera för att göra ett försök att föreviga detta ovanliga evenemang, visst tog jag en del bilder och visst kom jag ihåg att inte göra dessa snabba zoomningar som gör att man i det närmaste blir åksjuk av att se filmerna inte heller var jag för snabb i mina svep över festdeltagarna, ja på det stora hela så var jag rätt nöjd. Amatörmässigt, i allra högsta grad, naturligtvis eftersom jag egentligen inte ens har nått till vad man kan kalla amatörstadiet när det gäller filmning. Men som sagt, jag anser i alla fall att det kan vara roligt att ha kvar som minne av kvällen och det var då jag kom på att man kanske skulle bränna ett par skivor och ge till våra värdar, de hade minsann inte stor tid till att fota under kvällen. Jag tog alltså itu med att kolla om jag kunde ”klippa” ihop filmsnuttarna till en film och till min stora förtjusning så hittade jag ett program där det gick att fixa, men sen då??? Nu hade jag alltså fixat så att det blev en hel film men hur i hela friden sparade jag resultatet? OK tänkte jag då, jag bränner det direkt på en skiva om det går och kanske skulle det ha gjort det, men det får jag aldrig veta, för min dator och jag är inte längre överens. Från att ha varit en snäll och medgörlig hon övergick den till att bli en tjurig och helt omedgörlig han så att öppna DVD-enhetens lucka det kan jag bara glömma. Jag har som vanligt när ”han” bär sig åt så här, bönat, bett och hotat men icke, ”han” vägrar i sten att öppna den förbaskade luckan och att ta till våld är väl inte att tänka på för då hämnas han väl med att lägga av helt. Jag gav mig och la det hela på hyllan, det börjar höra till vanligheterna att han, datorn, avgår med seger, ytterst frustrerande.
Under eftermiddagen har vi också hunnit med att säga hej då till våra nyvunna vänner som i morgon startar bilfärden hem till Sverige och Varberg. De har inte bott här på campingen utan har under ett antal år hyrt lägenhet här i Peniscola.
Ytterligare några vänner från Sverige har förvarnat om att de troligen kommer hit i morgon, men det är med husbil av en något större modell och vi hade lovat att hålla utkik efter en möjlig och helst bra plats här på campingen men det är kris vad det gäller platser, vid vår rundvandring i kväll var det som vanligt fullt och dessutom står det troligen ett inte så litet antal som väntar på parkeringen bakom campingen för att om möjligt få plats i morgon.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera