okt 03 2011

Ingen utflykt..

Skrivet av kl. 09:53 i kategorin Allmänt

…i dag, det tillåter inte min tå. Alltså ingen marknad, ingen Pensionista eller Consum. Visserligen har vi ju cyklarna men som jag sagt tidigare så går de inte åt det hållet, nej inte ens för att transportera en skadad till stan och marknaden. Det anses nog inte var tillräckligt tungt vägande själ för att skippa tagna beslut, beslut som jag i demokratisk ordning tagit alldeles själv, så att bryta mot det bara för ett marknadsbesök vore verkligen att tappa i trovärdighet och ”pondus”. Hur skulle jag då kunna hålla på det beslutet om Rune vill in till stan på cykel, han som inte ens är delaktig i det enväldigt tagna beslutet och inte ens tycker att det är ett speciellt bra beslut. Nej det blir att bli hemma i dag och vårda min tå, marknadsdagar har vi förhoppningsvis många kvar, både här i Peniscola och även i Benicarlo och Vinaros.
Våra vänner från Sverige kom hit till Eden på fredag och som vanligt var det i princip fullt på campingen. Dessutom har de en både lång och hög bil så även om campingen vore tom så är det inte så många platser som skulle passa. Storleken på ”tomterna” är väl rätt ok men tyvärr är det, i våra ögon, helt onödiga träd med relativt lågt placerade utstickande grenar på varje tomt. Visserligen kan jag förstå att de finns där för att skugga under sommarmånaderna men eftersom jag är egoist och här på vinterhalvåret så ser jag inga fördelar i just den grönskan. Nu fick de tillfälligt en plats granne med servicehusets toatömningscentral och med alle de mindre angenäma dofterna som sprid därifrån. I går blev platsen granne med oss ledig så en flyttning blev aktuell, nu står de här på en stor och djup plats, men jag ljuger om jag säger utan problem. Det behövdes både illegal och legal avverkning av skog (läs grenar). Den illegala avverkningen under glada tillrop och den legala under mummel och gester som visade på trolig halshuggning av avverkaren när chefen fick nys om det, men det var på spanska så den korrekta innebörden av gester och mummel föredrog vi att inte förstå.
Vädret då, ja i dag skiner solen från en molnfri himmel och enligt utsago från en av våra grannar ska den så göra åtminstone 10 dagar till enligt väderspåmännen, och ska jag kan nog acceptera den prognosen för det är nog lättare att spå antalet soliga varma dagar här än att pricka in regndagar.

Bilen snart på plats och illegal och legal avverkning på väg bort

8 kommentarer

8 kommentarer på “Ingen utflykt..”

 1. catrine Forsellon 03 okt 2011 kl. 13:08

  Hej min sommarvän..
  Ni verkar ha det ganska bra… om man inte räknar med alla små blessyrer… tår och sånt…
  här hemma är det lite körigt för mig… håller på att flytta, vilket inte är helt kul…
  men det måste väl bli som det blir ett tag antar jag… =(
  Det suger musten ur den starkaste… nyttjar vissa timmar i skogen med mina kära vovvar… dom växer och frodas

  Er termperatur verkar vara ganska stabil… hoppas det håller i sig.

  Idag har jag plockat lite trattisar och det blir trattkantarellsoppa med grädde!! =) mmm gott!! Ni äter säkert gott oxå… tycker bara att ni gör så rätt som ni gör och njuter av vad livet kan ge… =)
  Ha det så gott ni kan…
  Kramar från Catrine=)

 2. Kristina Karlströmon 04 okt 2011 kl. 08:32

  Hej på er!

  Längtar tillbaka. Här är det blåsigt och soligt. Till helgen väntar +8, så nu kommer nog kylan smygande.

  Kjell ska ut i trägården och fixa bort några buskar och träd inför nästa säsong, vår robotklippare behöver mera svängrum.

  Håller tummarna för att du blir bättre i tån, så ni kommer iväg på era promenader igen.

  Kram Kristina

 3. Kors och Tvärson 04 okt 2011 kl. 18:30

  Hoppas din tå kryar på sej! Bortsett från det verkar ni ju ha det ganska behagligt! //Anette

 4. Kalion 05 okt 2011 kl. 07:23

  Guuu, va’ sjåpig du är! När jag slog av en lilltå så åkte jag slalom dagen efter 😀

 5. Ainaon 05 okt 2011 kl. 08:49

  Hela dagen??? Inte vad jag kommer ihåg. Jag har då åtminstone både badat i havet, vattengympat, varit till Lidl, i en annan stad dessutom,på cykel spelat boul och i dag ska jag till Carefour, med buss visseligen, men det blir mycket springande runt i affärer där, det du, inte en ”sketen” halvdag i slalombacken.

 6. Solveigon 05 okt 2011 kl. 10:38

  Heja dig Aina!
  Hälsningar
  Solveig o Arne i Sanddamm

 7. Kalion 06 okt 2011 kl. 10:14

  Ett åk blev det i alla fall. Eller… jag åkte liften upp och gled försiktigt sidledes ner och sedan parkerade jag i en snödriva resten av dagen. Men dte var ju länge sedan du slog av tån nu 😉

 8. Ainaon 06 okt 2011 kl. 10:24

  Det är betydligt längre sedan du skadade tån, jag gjorde det i fredags, alltså snart en vecka sedan. Tack och lov så är det inte snö och vinter här så jag kan gå barfot.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera