okt 05 2011

Nu har vi..

Skrivet av kl. 19:32 i kategorin Allmänt

…snart varit här en hel månad, noga räknat nu på fredag, kan inte fatta det, vart tog den månaden vägen. Vi har inte hunnit med något känns det som, marknaden två gånger , Pensionista tror jag faktiskt tre gånger men Consum en gång!!!!? Lidl har vi väl besökt vid ett antal tillfällen nu när vi har el-cyklarna och även hunnit med två besök på Eroski också på cyklarna men gamla stan och borgen har ännu inte fått några besök. Så länge det är så här varmt blir det poolen och havet som prioriteras och däremellan bara slappa, för det mesta i skuggan när det är som varmast. Vi hade kommit igång med promenader runt campingen och även ner till stan men så gjorde jag det här med tån, och en bruten tå, även om det bara är den lilla, är inget man utan smärta stoppar in i en sko, och då har det ingen betydelse att det är en sko av foppamodell.
I dag har vi tillsammans med vänner här på campingen varit till Carryfour i Vinaros men med buss. Att åka buss i Spanien är ganska långt från en busstransport i Sverige. Bussen var full redan när vi klev på så det var bara ståplatser kvar men det finns det väldigt många av i en spansk buss. Nu var det marknadsdag i Benicarlo och många av passagerarna gick av där så vi fick möjlighet att sitta. Jag kunde konstatera att det finns säkerhetsbälten i bussarna men jag undrar om spanska resenärer vet hur de används, jag har då aldrig sett någon som använt dessa. På ståplats finns av naturliga själ inga bälten, men så tätt packade som vi var så kan man väl nästan säga att hela bussen var ett enda stort säkerhetsbälte för någon yta att ramla på eller stöta mot fanns inte annat än mot andra resenärer. I en svensk buss kan man möjligen höra någon som diskret hostar eller harklar sig men här, i den spanska bussen, är pratet både glatt och högljutt, ja i dag, mens det fortfarande fanns lite svängrum kvar, började en kort men rätt rund äldre tant att sjunga och även svänga på ”häcken”, det skulle vara i Sverige det, men då hamnar man troligen på någon av avdelningarna på mitt före detta jobb.
Det blev alltså inget bad i dag men en boule-turneringe i alla fall, kul tycker jag. Igår var det första gången Rune och jag var med och jag får väl säga att det gick hyfsat, lyckades hålla de flesta klotet på rätt bana i alla fall. Boule har jag inte spelat så ofta att jag kan skylla resultatet på att jag är ”ringrostig” men som sagt, kul är det i alla fall.

2 kommentarer

2 kommentarer på “Nu har vi..”

  1. Kors och Tvärson 08 okt 2011 kl. 20:36

    Jag tror kanske att vi svenskar kan ha nåt att lära av spanjorerna. Det är ju nästan pinsamt tyst i en svensk buss. För att inte tala om i en svensk hiss. I den talar ju inte ens de som åker tillsammans, med varandra! //Anette

  2. Ainaon 08 okt 2011 kl. 21:07

    Jag håller fullständigt med dig, den tid vi tillbringar tillsammans i bussar borde gå använda till socialt umgänge, utbyta information eller bara allmänt ”skvallra” lite.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera