okt 15 2011

Surprise surprise..

Skrivet av kl. 16:54 i kategorin Allmänt

En äkta Bergsbyglass…

… det kan regna även dagtid i Peniscola, första gången sedan
vi kom hit den 9 september som det faktiskt har regnat i stort sett hela dagen. Visst har det kommit någon droppe tidigare, tror vid två tillfällen, men de har inte varit mätbara i regnmätaren. En natt kom det i samband med åska en ordentlig regnskur, men vem bryr sig, inte jag i alla fall för nattetid sover jag.

Det innebär i alla fall att det inte blir något boule-spel idag men desto mer tid för att hålla kontakt med vänner via nätet. Tala inte om det för någon men jag tycker att det känns helt ok att solen har tagit ledigt idag. Jag har passat på att kolla en del ”gamla” kort och hittade ett med en mjukglass modell Bergsbyglass. Jag måste ärligt medge att det, eller den kanske man ska säga, är en av de saker jag saknar hemifrån, faktiskt det enda i matväg om jag ska hålla mig till sanningen. Även om den är supergod, så lägger den sig på fel ställen på kroppen, åtminstone på min, så om man ser det ur positiv vinkel så har jag eliminerat den risken. Visserligen finns det glass här med,även mjukglass, men det är inte en Bergsbyglass, varken i smak eller form. Jag blir nästan lyrisk när jag ser den estetiskt fulländad Bergsbyglass. Tyvärr blir det andras glassar av det formatet jag får skåda för jag mäktar inte själv med att äta upp en sådan. Visst kan man köpa en stor glass och kasta det man inte orkar men det är näst intill helgerån för den är så fantastiskt både i smak och exteriör.

Nu har i alla fall regnet upphört så kanske blir det en runda här på campingen, ska kolla om min tå vill hamna i ett par joggingskor men det är mycket tveksamt. Det blir också boulspel men på en blöt  bana och iförd foppaskor som vanligt.

2 kommentarer

2 kommentarer på “Surprise surprise..”

  1. Freedomtravelon 16 okt 2011 kl. 08:16

    Oj, det var ju ingen liten glass det där… 😉

  2. Leenaon 16 okt 2011 kl. 23:42

    Äter i vanliga fall inte glass förutom då vi är i Italien, där finns det hemskt god glass men tyvärr har den den goda smaken att sätta sig på ställen inte jag gillar;)
    Låter härligt med all värme.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera