okt 20 2011

Nu är jag..

Skrivet av kl. 21:17 i kategorin Allmänt

 

Gamla stan innan för muren sett från fiskehamnen

…tillbaks på banan igen. Jag har varit ute i ”kylan” ett par dagar men nu är det ordnat. Den här veckan har varit lite mer som förra gången vi var här. Vädermässigt är det naturligtvis betydligt varmare men veckan började som sig bör med marknadsbesök och ett besök på Pensionista där vi åt lunch. Eftersom min tå både till utseende och känsla börjar likna en normal lilltå så blev det även en promenad ner till fiskehamnen och upp i gamla stan innan vi vände hemåt för det numera obligatoriska boule-spelet. Vi brukar spela kl fyra men på måndag var alla tre banorna upptagna, inte roligt alls. Det blev att trava iväg ner på cykelvägen bakom campingen och de jordytor som finns där. Att kalla det för boulebanor det är verkligen att ta i, cykelvägen har rätt grovt grus med en del rätt ordentliga stenar, och jordytorna var väldigt ojämna med spår av både cykeldäck och andra ojämnheter dessutom en del gräs, blommor och blader för att inte tala om bundbajs, illa, illa. Resten av veckan har vi startat en timma tidigare men för att vara säker så börjar vi ”öva” redan halv tre för att på så sätt bevaka banorna. Tisdag blev det Lidl på cykel och onsdag återigen en tur till stan, denna gång tillsammans med Yvonne och Gunnar. Första stoppet gjordes på kinaaffären men inga större inköp gjordes, två batterier till mina armbandsur till ett pris av 1 euro!!! och en förpackning tuschpennor för att märka boulekloten med. Vi gick vidare till Pensionista men till vår förvåning var det stängt, undrar varför, vad jag minns var det inte stängt på onsdagar, men nu är jag är inte riktigt säker på om vi varit dit en onsdag tidigare. Det blev att i sakta mak dra sig hemöver för eftermiddagens boulespel, vi han i alla fall slinka in på en pizzeria för en macka modell större och en öl, det fick bli dagens lunch. I dag, torsdag, har det inte hänt speciellt mycket, lite tvättning, boulespel och den utökade campingrundan, alltstå campingens insida med alla ”gatorna” och dessutom runt campingen, fotbollsplan och skolan. Vi har naturligtvis gjort campingrundan även de tidigare kvällarna, eller åtminstone delar av den. I dag under boulen kom det fyra svenska bilar, en av dessa var Berith och Anders, nu blir de inte kvar utan kommer att dra vidare söder ut, troligen redan i morgon, tråkigt. För vår del börjar det dra ihop sig till flyttning till platsen bredvid, troligen kommer det att ske under måndagen, på den plats vi lämnar kommer det att stå ett annat svenskt par som kom i dag och som tillfälligt fått en plats men den är egentligen för liten för den bil de har.

Strandkonst,,, skulpturer i sand,,,imponerande minst sagt.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera