nov 01 2011

I dag är det..

Skrivet av kl. 22:10 i kategorin Allmänt

Blomsterutsmyckning av begravningsplatsen i Peniscola

… Allhelgonadagen i Spanien, den dag när man verkligen hedrar sina döda. Vi gjorde ett besök på Peniscolas begravningsplats och jag kan intyga att så är det. Jag tror inte att jag i den mest välsorterade blomsteraffär sett så mycket blommor och så påkostade arrangemang inte heller så vackra ”gravstenar”. Begravningsplatsen är inte en i våra ögon traditionell begravningsplats med stenar placerade på marken i prydliga rader, nej här är det frågan om gravar på höjden med en fasadvägg där en vacker tavla i marmor talade om familjens namn, där fanns också plats för dessa fantastiska blomsteruppsättningar. Tack Lena som tipsade oss om att göra ett besök där.

 

...Allhelgonadagen.

 

Mot mina principer så el-hojade vi dit trots att det var räkna till stan och dit går ju som jag sagt inte våra el-cyklar. Begravningsplatsen ligger en bit upp mot bergen och i utkanten av centrala staden så man kan väl säga att det är en bedömningsfråga om det är att räkna som cykelavstånd eller inte. För att slippa ta något beslut i den frågan så, visst blev det el-cykel men via Benicarlo hem, vi passade på att göra en cykelutflykt. Enkelt fixat och jag behövde inte ta något beslut som strider mot mina tagna principer.

Den sedvanliga boule-turneringen gav en vinst och en förlust tror jag. Eftersom jag nog tycker att det var en aning fusk med turen med el-cyklandet i dag så hade jag ställt som krav att campingrundan skulle innehålla båda sidorna och även utsidan runt campingen. Med vetskap om hur lång tid det kan ta på ”vår” sida så började vi med andra sidan och runt på utsidan för att avsluta ”hemma” på vår sida och klokt var det. Vi startade strax efter klockan fem och var hemma igen vid halv åttatiden, som jag sagt tidigare, det börjar vara tätt mellan trevliga sociala pausar.

2 kommentarer

2 kommentarer på “I dag är det..”

  1. Mona Sjödinon 03 nov 2011 kl. 10:36

    Hej på er ! Tack för att du delar med dig av er tid nere i Spanien.Längtar tills vi får pension …men det är 4 år kvar för min gubbe…kan väl erkänna att vi haft vår ledighet i 3 år när vi hade hus i La Marina och inte gjorde ett enda arbetstag, men vi har det så bra här hemma så det går ingen nöd på oss men suget efter en övervintring på varmare breddgrader finns alltid ,,,må så gott och så ser jag fram emot att hör mera om er härliga vistelse…

  2. Kors och Tvärson 03 nov 2011 kl. 19:24

    Så vackert att se de utsmyckade gravstenarna. Ha det fortsatt härligt!

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera