nov 04 2011

Nu faller löven..

Skrivet av kl. 00:00 i kategorin Allmänt

 

… här på camping Eden i Peniscola. Visst faller en del på grund av de har gulnat men den verkliga lövfällningen beror på den mänskliga faktorn. Ett antal män utrustade med kompressordrivna häcksaxar och motorsågar klänger runt i träden och ”snaggar” dessa. Visst, det är både tråkigt och skönt, tråkigt för att det på något sätt känns som att nu är sommaren slut och  skönt för att i och med att vi får bort detta lövverk får vi betydligt ljusare och soligare platser. På sommaren kan det nog kännas skönt med den skugga som träden ger men nu när vi även här har svalare dagar så är det skönt att sitta i solen, nu är den välkommen.  Svalare dagar, ja visst känns det att det inte längre är sommar, den sommar som det är här men fortfarande är dagarna sommardagar med mitt mått mätt. Om temperaturen nattetid håller sig mellan som lägst 10 grader (tror det hänt en natt) och upp mot 18-19 grader och på dagen klart över 20 även om det är mulet och i solen betydligt varmare, ja då är det att likna med en ovanligt bra sommar hemma.

I dag har det varit en av dessa få dagar då solen tagit en paus, men jag tror inte jag hörde någon klaga trots det, för min del blev det lite jobb, jag torkade fönster, åtminstone några, man vill ju inte förta sig.  Boule-spelet var vi tyvärr tvungna att avbryta på grund av att det kom åska och regn, nu blev det ett väldigt kortvarigt regn och åskan var inget som jag vill kalla åska, nej det var ”mycket väsen för lite ull”, vill jag nog påstå.

Så här ser det fortfarande ut på vår sida av campingen....

På kvällspromenaden på campingen kunde vi konstatera att träden på den norra sidan, alltså den sida vi inte står på, snart har fått sin ”vinterfrisyr” så under nästa vecka skulle jag tro att det är aktuellt med vår sida, då får vi se om de börjar klippningen här vid oss, men jag är tveksam till det för vi står redan på en av campingens ljusaste platser vilket beror på att vi inte skuggas så mycket av träden på den plats vi står. Överhuvudtaget är det ljusare på den kant där vi står än mot motsatta kanten men mörkast och minst sol är det naturligtvis i mitten av området, där träden står tätare och finns på och runt varje tomt, så logiskt vore att börja i mitten. Men trädklippningen har nog inte mycket med logik att göra utan mer med praktiskt och effektivt arbete.

 

 

....så här blir det när träden "vinterfriseras"

En kommentar

En kommentar på “Nu faller löven..”

  1. Kors och Tvärson 05 nov 2011 kl. 09:43

    Tänk att det blir lite höst, även hos er. Det är nästan lite svårt att tänka sej…. Här är det bara gråväder nu, men det gör ju att termometern ändå håller sej på plussidan.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera