nov 08 2011

Nu är det..

Skrivet av kl. 21:49 i kategorin Allmänt

…klippt, åtminstone vad det gäller för vår del. I dag kom de, klipparna av träden, och inte tog de lång stund för dessa trädklättrare att ordna så att vi numera har sol från morgonen tills den försvinner bakom bergen när den är på väg ner på kvällen. Nu ser vi också bebyggelsen som klättrar uppför dessa berg, vackert både dag och kväll, på dagen när man ser dessa vackra vita byggnader och på kvällen alla lampor. Nu märker man hur mycket dessa träd skuggat och begränsat utsikten, nu kan vi också njuta av solen hela dagarna. Sol har det verkligen varit de senaste dagarna, hur varmt och skönt
som helst.

Den söndagen formligen "blåste bort".

Helgen var väl inte riktigt i samma klass, förra veckan bjöd på endel regn, mest på natten dock, och på söndag nåddes kulmen, inte så mycket regn men med verkligen hård vind, enligt väderprognoserna blåste det ca 14 sekundmeter med upp emot 26 sekundmeter i byarna. Jag lovar att det var mäktigt,tack och lov så var vi förvarnade så allt var väl förankrat eller inplockat. Jag tog en kort promenad för att ta en del kort och jag hade problem att stå pall när vinden tog i så vissa kort blev vad man kan kalla ”rör(l)iga” bilder och lika illa gick det när jag försökte filma en del. Ingen boule den dagen i alla fall.

 

I går måndag var ordningen återställd, varmt och soligt, marknadsbesök och även ett snabbis in på Consum för en del kompletterande inköp. Stadssvängen avslutades på Pensionista innan vi, Rune, dramaten och jag promenerade hem längs strandpromenaden för att hinna slipa både klot och form inför den dagens boule-spel.  Antar att man kan säga att det gick snett i bägge fallen för mig, för inte annat än vad jag vet så var jag med i förlorande lag i båda matcherna. Något bättre gick det i dag med en vinst och en förlust.

 

 

 

 

2 kommentarer

2 kommentarer på “Nu är det..”

  1. Freedomtravelon 09 nov 2011 kl. 07:00

    Skönt med finare väder! Här är relativt milt, men å andra sida så mörkt!!!

  2. Tommyon 09 nov 2011 kl. 11:54

    Byske i går, som redan påpekats, mörkt! Idag skiner solen, även på oss!

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera