nov 18 2011

Återigen fredag morgon..

Skrivet av kl. 10:08 i kategorin Allmänt

… och en av dessa korta spanska veckor och passerat, jag kan inte fatta att veckorna bara försvinner. Enligt min kalender finns alla dagar där, nu är visserligen dagarnas namn på spanska så jag kan ju inte vara säker men när jag räknar så är det sju. Det är ett mysterium för mig hur tiden bara rusar iväg, vi gör ju ingenting som slukar timmar. Jag är uppe tidigt eller i alla fall relativt tidigt, mellan sex och halv sju. Vid åttatiden går Yvonne och jag morgonpromenaden, tar väl ca tre kvart, boulen på eftermiddagen tar ca 1½ timme, vi kommer oss sällan i säng före kl 24 på kvällen… men var tar resten av timmarna vägen då??? Campingrundan på kvällen tar också någon eller några timmar beroende på antal raster av ”sociala” orsaker, matlagning och ätande tar väl också en stund och visst åker vi och handlar ibland men då har vi ju el-cyklarna och med min Hjullan går även det tämligen snabbt.

Jag har tänkt byta gardiner i husbilen, så här inför julen hör väl det till, eller hur? Naturligtvis är inte julen anledningen utan jag tycker att gardinerna vid sängarna far onödigt illa, de når ända ner till dynan, det innebär att det finns risk att de kommer i ”olycka” när man rör sig i sängen, fort kan jag ha dragit lös dom från de inte alltför kraftiga plastkrokarna som de hänger på. Jag har tänkt mig en kortare kappa och jag har fått ett utmärkt passande tyg av en campingranne, ibland har man bara tur, eller hur. OK så långt är allt bra men nu ska jag alltså fixa dessa gardiner utan andra hjälpmedel än sax, synål och tråd, ingen symaskin här inte. Mig veterligt fanns det gardinuppsättningar långt före symaskinen uppfanns och betydligt mer avancerade uppsättningar än en gardinkappa, så det ska nog gå . Det finns i alla fall risk att jag får ta mig en tur ner till ”kinesen” för att köpa någon form av smalt band att sätta på baksidan så jag kan fästa krokarna i. Hittar jag inget sådant band har jag en teori om att jag kan köpa bomullsgarn och lägga upp en lagom långt band av uppläggningsmaskor och fästa det på baksidan, borde gå tycker jag.

Rune har åkt på den förkylning som drabbat, mer eller mindre, alla männen här på campingen i alla fall, vad jag vet, svenskarna. Och som vanligt blir det s.k. ”starkare könet” otroligt usla och kraftlösa. Vi, det ”vaga könet” har hitintills klarat oss bra. Jag undrar varför vi kvinnor kallas ”det svaga könet” för vad jag vet är vi minst lika tuffa när det gäller att klara av vardagliga sjukdomar som förkylningar och magsjuka, vi är inte längre 16-1700-tals våp som får dåndimpen i tid och otid. Förresten undrar jag om inte denna ”missbrukning” av svimmandet mest gick ut på att stärka männens ego och machokänsla av att vara just det starkare könet. Ytterligare en fundering är vad var det egentligen i luktsaltet, kunde det vara en blandning av ammoniak och kokain så i verkligheten sniffade damerna kokain, det skulle kunna förklara de täta svimningarna.

2 kommentarer

2 kommentarer på “Återigen fredag morgon..”

  1. Kors och Tvärson 19 nov 2011 kl. 07:20

    Intressant reflektion om svimningar titt som tätt. Det stämmer säkert. Själv har jag nästan svimmat en gång. OBS – nästan. Men inte fick jag sniffa nåt intressant, inte. Det vara bara att vila lite och sen upp och iväg. Ha en bra dag!

  2. Ainaon 19 nov 2011 kl. 07:29

    Samma här, bara nära svimnings-upplevelse efter ett ordentligt fall på skridskobanan, kommentar från de närvarande…slog du dig??

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera