nov 20 2011

Äntligen ett par dagar..

Skrivet av kl. 08:39 i kategorin Allmänt

 

… när man får något gjort, det har nämligen regnat, visserligen bara en dag än så länge, men väderspåmännen säger regna även söndag och måndag. Efter lördagens regn undrar jag om de spått rätt för enligt deras beräkningar skulle det komma ca 9 mm i går och betydligt mer under de andra två dagarna. Nu blev det närmare 60 mm under lördagsdygnet så jag undrar om de högre makterna beslutade att släppa ner allt under en dag och ta ledigt de andra dagarna, för närvarande är det i alla fall inget regn och växlande molnighet.

Jag har i alla fall, tack vare regnet, lyckats med att färdigställa och sätta upp en gardin och i stort sett klar även den andra. Resultatet då, ja jag är ju, om inte riktigt novis med nål och tråd (min mamma var utbildad sömmerska och det innebar att jag aldrig hade något behov av att själv lära mig att sy) men jag är väl i gränslandet mellan novis och amatör skulle jag vilja påstå. Jag har ju ingen symaskin men även om jag haft en sådan så skulle det inte i någon större utsträckning förändrat resultatet men det har troligen gått snabbare. Nu blev det som anade, jag fick aldrig tag i ett smalt band att fästa på baksidan utan det blev att fixa till ett band med inköpt bomullsgarn och virknål, funkade riktigt bra.

Stackars Rune är ordentligt förkyld och febrig, ja, jag tycker faktiskt riktigt synd om honom för han är verkligen risig, så risig att han inte ens orkar ”spela” martyr och erbjuda sig att göra saker ”trots att han inte känner sig helt OK”. Han till och med accepterar min ordination av vila och magnecyl i febernedsättande syfte. Han har i övrigt klassiska symtom med värk i kroppen och frossa, tack och lov ingen hosta ännu, men skulle även det drabba honom så var jag på apoteket och skaffade hostdämpande medicin, lovar att här finns det tunga artilleriet att tillgå utan erforderliga recept.

Vi har fått nya grannar eftersom Anita och Rune drog iväg söder ut, så nu har boulegänget förlorat två ordinarie spelare, visserligen kom det till en engelsman, dessutom en skicklig en, men de blir bara kvar i någon vecka. De nya grannarna är däremot inte aktuella för penisonärsspelet boule, två killar i ålder mellan 25-35 år skulle jag tro, och de blir dessutom bara kvar till på måndag, då drar dom vidare söderut för att invänta resten av familjen.  Killarna driver tillsammans med föräldrarna en camping i Tyskland men den har vinterstängt. Familjen campar själva under större delen av stängningen själva här i södra Spanien.

2 kommentarer

2 kommentarer på “Äntligen ett par dagar..”

  1. Tommyon 20 nov 2011 kl. 13:51

    Aina vad du än gör, proppa inte i Rune en massa giftiga piller, jag tror han behöver en varm tekopp med en riktig konjak!

  2. Ainaon 20 nov 2011 kl. 13:59

    Fel Tommy, konjak och te är inte Runes val av medicin, jag pre-medicinera honom i alla fall just innan insjuknandet var manifest med en redig whisky och kaffe men inte hjälpte det inte. När sjuksystern i mig fick ta hand om patienten ser vi nu en klar förbättring

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera