nov 24 2011

Nu har vi haft..

Skrivet av kl. 21:08 i kategorin Allmänt

… två helt underbara (sommar)dagar. Ordningen är återställd, Rune är nu tillbaks till sitt gamla jag efter förkylningen, nästan i alla fall, boulen är återupptagen så även campingrundan på aftonen. I dag har jag förberett inför första advent med att tvätta, städa i husbilen och torkat en del fönster, 3 fönster noga räknat. Rune har börjat sätta upp juldekorationerna, istapparna är på plats och övriga dekorationer är kollade och konstaterat fungerande. Nu är det bara att hitta passande plats att ställa snögubbsparet på och hänga upp ljusslingorna.

Morgonpromenaderna med Yvonne är perfekt att starta dagen med. Eftersom vi går strandpromenaden ner till borgen har vi full kontroll på havet och en sak är säker, havet är aldrig enahanda. I går var det ett mäkta upprört hav, tror inte att jag sett det så vrångt någon gång tidigare. Jag pratade med vår engelska granne i går och han hade till och med blivit väckt vid fyratiden av havets ”rytande”, jag hörde naturligtvis inget på natten men både såg och hörde havet på vår morgonpromenad. I dag var det ett betydligt beskedligare hav och en mycket vacker soluppgång som för en kort stund gav molnen över havet guldkant, men det var snabbt överstökat, för har solen bråttom ner på kvällen så är det inget mot hur bråttom den har att komma sig upp på morgonen. I det fallet är vi lika solen och jag, när jag väl har vaknat vill jag också upp omgående, däremot har jag ingen brådska i säng på kvällen, gör gärna månen sällskap några timmar.

På vår campingrunda i afton kunde vi konstatera att det under den senaste veckan blivit många lediga platser, speciellt på vår sida. Man kan undra om det är helgens regnande som ”jagat iväg” en del eller om det i huvudsak beror på att många åker hem över jul och nyår, lämnar sina bilar och husvagnar på någon uppställningsplats och flyger hem. Antagligen är det även så att många kommer först efter nyår, är alltså hemma över julen och kommer hit under vårmånaderna.

 

 

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera