nov 27 2011

Första Advent med..

Skrivet av kl. 08:10 i kategorin Allmänt

… allt vad det innebär, förutom det som jag med glädje undvarar som t ex snö, kyla och iskall bil på grund av att jag glömt att sätta imotorvärmarsladden. Här behövs ingen snöspade och ingen motorvärmarsladd, nej det räcker med en sop att sopa av mattan utanför bilen, inte snö utan smågrus. Visserligen har vi sladd till vårt transpormedel härmed men inte för att värma eventuell motor utan för att ladda min el-cykel ”Hjullan”. Vid något tillfälle tror jag att Hjullan ska få en helt egen blogg som bara handlar om ”henne”. Jag blir helt lyrisk när jag tänker på vilken frihet denna cykel ger oss. Jag menar att vi tar oss fram i bra fart och relativt långt på en laddning, uppför backar utan att man ens är medveten om att det är uppför, även om det inte har varit frågan om några ”mördarbackar” precis. Eftersom man tar vägar som man inte skulle ta om man åker bil är upplevelsen av Spanien en helt annan även om den av naturliga själ är något begränsad till regionen runt Peniscola och Benicarlo.

I går var i alla fall på cykel då till Mercadona för att handla. Vi tog vägen genom stan både dit och hem, man kan visserligen cykla över den träbro som är anlagd genom träsket, men den är smal och används av många gående, som jag måste erkänna nog har större nyttjanderätt till den än jag på cykel. Det gör i alla fall att jag känner mig lite som en bov när jag kommer på cykel och dessutom är jag rädd att cykla på något glatt studsande barn på bron. Hjullan kan ha lite bråttom ibland och eftersom jag har levt med fotbroms i 68 år, eller åtminstone sedan jag lärde mig cykla, kan reaktionstiden bli lite lång innan jag har greppat handbromsen. Nu var vi alltså till Mercadona för att handla och det gick som vanligt helt utan incidenser dit, vi handlade packade varorna i våra lådor som vi har på
pakethållarna och så bar det i väg hem, i stort sett samma väg. I stort sett ja, det blev lite fel vid ett tillfälle som resulterade i ett litet hopp från trottoarkanten och så gena ner på rätt väg, vill väl inte säga genom spenaten men i alla fall på bara tänkt knappt påbörjad väg. Denna lilla omväg gjorde att jag spred mina, om inte gracer precis, så i alla fall delar av mina varor så när vi kom hem hade jag ingen lök och inte heller en ordentligt stor påse med blandade nötter och frön som jag verkligen hade sett fram emot skulle få ingå i buffén när vi äter ”kallskuret” alltså yoghurt med skivad kall korv. Får göra ett nytt försök nästa gång vi åker för att handla men då ska den påsen få åka hem i min ryggsäck.

I dag har vi ledigt från vår morgonpromenad men eftersom det tydligen är någon form av jippo i stan så blir det väl en promenad dit senare i dag för Rune och mig. Troligen blir det även boule som vanligt, vi har de senaste två dagarna varit para tre par som spelat lagen har varit ”damer mot herrar”, resultatet tycker jag inte att det finns någon anledning att spilla ord på, men jag kan tillstå att det behövs en viss skärpning inom ett av lagen, säger dock inte inom vilket.

3 kommentarer

3 kommentarer på “Första Advent med..”

 1. Anders och Birgittaon 30 nov 2011 kl. 09:36

  Kan bara instämma i lovorden angående elcykel, vi köpte våra till den här resan och vi är också lyriska över hur bra de är.

 2. Kors och Tvärson 30 nov 2011 kl. 19:33

  Låter mycket intressant med elcykeln. Har bara provat en vid ett tillfälle och då kändes det nästan lite läskigt. Men kan förstå att du gillar den!
  En mycket vacker bild också.

 3. Ainaon 01 dec 2011 kl. 13:58

  Jag ville väldigt gärna ha en för jag ansåg att det skulle vara ett förträffligt fortskaffningsmedel här. Visst var det spännade och inte så lite panik första gången jag testade den, tack och lov var det hemma på gräsmattan och så småningom på småvägarna hemma. Nu kan jag inte nog prisa den, det är det absolut perfektaste transportmedel jag kan tänka mig, åtmintone efter min börs räknat.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera