dec 13 2011

Ja inte har då jag..

Skrivet av kl. 08:47 i kategorin Allmänt

…sett någon Lucia, trots att hon väl egentligen borde vara med frekvent här än i Sverige. Om jag inte riktigt missminner mig som var hon en italiensk flicka som på grund av sin katolska tro led martyrdöden. Nu är det väl egentligen inte därför vi firar Lucia i Sverige, nej där är det inte någon helgonförklarad jungfru utan det har nog mer med osaliga andar att göra, eller vad ska man tro när djuren under denna natt kunde tala och övernaturliga företeelser förekom i så stor omfattning att denna natt var farlig för vanligt folk. Visst är det fortfarande så att just denna natt är ovanligt farlig för många, tyvärr är alkoholkonsumtionen bland, inte minst ungdomar farligt hög denna natt, talar av erfarenhet från min jobbartid, och hur många flickor i varierande ålder har inte förbannat, under gråt och ”tandagnisslan”, stearin som de fått i håret av sin luciakrona däremot har jag ingen vetskap om att osaliga andar och talande djur skulle ha vållat någon alvarlig skada. Jag vill nog påstå att de som haft kontakt med dessa verbala djur och annat ”oknytt” nog hellre, under en tid, överkonsumerat brända och destillerade drycker för att komma i bra form inför firandet och alltså har vad man i dagligt tal kallar ”dille” också en erfarenhet från mitt tidigare jobb. Men som sagt var inga Lucior i den meningen här vad jag sett inte heller några talande djur bara ett antal ylande hundar, men de djuren hör vi varje natt så det har nog inget med Lucia att göra och vad osaliga andar anbelangar så inga av den sorten heller. Det ”osaligaste” man kan se här på natten är nog någon som gör ett, av nöden påkallat, besök i servicehuset.
Snart är det dags för morgonpromenaden med Yvonne och därefter ska både Rune och jag göra ett verkligen behövligt besök hos frissan, han bara för att klippas men jag ska både klippa och permanenta håret. Jag tänkte att eftersom det är viss språkförbistring mellan frissorna och mig så skulle jag skriva på svenska och be min förträffliga dator översätta till spanska, tyvärr behagar han skämta med mig. Jag gav två alternativ på mening men icke, översättningen blev bara delvis genomförd. I det läget tog jag till spanska ordboken och fick ihop en i mitt tycke bra mening. Jag skrev in den i datorn och bad om en översättning till svenska, även nu hade jag två alternativ, resultatet var inte vad jag menade i alla fall. I ett fall blev det att jag ville ha topografiskt uppe på huvudet, vad nu det innebär, och i andra fallet blev översättningen att jag ville ha wellpapp i huvudet, jag kommer att som tidigare överlämna mig på nåd och onåd och hoppas på ett acceptabelt resultat, det har ju lyckats tidigare.
Vad det gäller Husbilsklubben och deras policy har jag spytt galla färdig och gått vidare. Jag kan bara inte accepter att man använder fasoner av det slaget i något sammanhang.

2 kommentarer

2 kommentarer på “Ja inte har då jag..”

  1. Lennarton 16 dec 2011 kl. 18:07

    Här kan du få se en tomte i brist på Lucia

    http://lennart-lennartstankar.blogspot.com

  2. Billige chelsea fodboldtrøjeron 10 sep 2018 kl. 06:30

    How goes it, tidy web page you’ve right now.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera