dec 24 2011

Nu är det ..

Skrivet av kl. 08:16 i kategorin Allmänt

…jul här i vårt hus, enligt en julvisa och visst stämmer det… delvis i alla fall. Något hus har vi inte men väl en husbil, inte heller någon gran, men det har jag inte haft på många år, även om jag varit hemma, snön lyser med sin frånvaro, tack och lov, julafton, i Sverige ja…men inte förrän i morgon här i Spanien. Vara hur det vill med dagarna jul är det lika fullt, och i vårt fall innebär det egentligen bara två julaftnar, en här i husbilen och en i morgon nere på stan när den ”riktiga” tomten kommer på besök i Peniscola.
Julfirandet här på campingen började den 22 när de finska campinggästerna traditionsenligt hade lilla julafton och i går var det tyskarnas tur med korv/glöggjippo. Som jag berättat tidigare så blinkar och glimmar det ordentligt av en ansenlig mängd juldekorationer och ljusslingor här på Eden och i går snyggades själva campingen upp, gräsmattorna klipptes och räfsades, riset efter ansningen av tujahäckarna städades undan, fast det har väl egentligen gjorts efterhand om jag ska vara riktigt ärlig. Själv gjorde jag som vanligt i går, ingenting eller åtminstone så lite som möjligt, Lidl en sväng på förmiddagen för proviantering, mat och naturligtvis boulespel , resultatet något bättre än tidigare, en vinst av tre spel, och en snabbis till Mercadona på aftonen. Måste säga att med el-cyklarna är de flesta utflykter just ”en snabbis” vilken fiffig uppfinning de är och så lat man blir.
I dag ska vi fira jul traditionsenligt i alla fall, skinka har vi köpt, och då menar jag JULSKINKA inte någon sådan där pressad historia i så tunna skivor att man ser både ”sol och måne” igenom, köttbullar, Jansons frestelse och korv, inte riktigt prinskorv men något liknande, i alla fall vad det gäller exteriören, och naturligtvis risgrynsgröt. Man får inskränka sig till det man själv vill ha av julmaten eftersom lagringsutrymmena är begränsade åtminstone när det gäller kylutrymmen. Vi har inget naturens kylskåp/frysbox här, vilket jag återigen måste niga och tacka för.
Så mina vänner som läser min blogg nu ska jag sätta igång med att trilla köttbullar, skala potatis till frestelsen och blanda Mumman, ljug det blir ingen Mumma, åtminstone inte blandad av mig, så till Er alla önskar jag en riktigt, riktigt
  GOD JUL

Dan före dan....håller koll på himlen för att se om tomten med sina renar ska "skena" förbi på väg norrut...men icke någon tomte bara en stor varm sol.

8 kommentarer

8 kommentarer på “Nu är det ..”

 1. Anne-Marieon 24 dec 2011 kl. 08:52

  God Jul och ha det så skönt i solen!

  Anne-Marie & Dennis

 2. Tommyon 24 dec 2011 kl. 09:06

  God Jul, undrar om det verkligen går att med konstlat ljus, ersätta den julkänsla som vi får, ljusen lyser på vit snö? Tror att du saknar julstämning, lite grann!
  God Jul önskar vi Er. Gunilla & Tommy //gm.tm

 3. Ainaon 24 dec 2011 kl. 09:24

  Tack Anne-Marie och mycket God Jul önskar vi er också och ja vi njuter i solen.

  Tommy visst är det ni som behöver konstlat ljus nu, här är det en hel del med äkta ljus och inte behöver sakna julkänsla, det ser spanjorerna till att man inte gör, med juldekorationer i det mer spektakulära slaget, men vad vi däremot saknar eller SLIPPER, är julstressen och julhystering, så Tommy det här är äkta julkänsla, just nu med Jussi Björling sljungade ”O helga natt” på datorn. Slå det om du kan, ingen snöskottning, ingen ishalka eller svinkyla.
  GOD JUL till dig och Gunilla och även hela din övriga familj.

 4. Kristinaon 24 dec 2011 kl. 17:50

  God JUl från Kjell o Kristina på Gran Canaria, vi leder nog med värmen +25, det är underbart skönt. Vi får nog inte köttbullar ikväll, men något annat gott och i morgon är det stor julmiddag här.

  Kram Kjell o Kristina

 5. Ainaon 24 dec 2011 kl. 21:02

  God Jul från oss till er på Gran Canaria, här vankades det både julskinka, köttbullar och Janssons Frestelse till middag och risgrynsgröt till lunch,en riktigt traditionell julmeny, eller hur.

 6. Monaon 24 dec 2011 kl. 20:45

  GOD JUL på er där nere i värmen.
  Drömmer att någon gång få uppleva det.
  Hälsningar
  Mona / Henka

 7. Ainaon 24 dec 2011 kl. 20:58

  Tack och GOD JUL på er också. Släpp inte taget om din dröm jag lovar att den är värd att hålla fast vid.

 8. fotbollströjor barnon 25 jun 2019 kl. 05:40

  Thanks a lot for sharing this with all of us you actually recognize what you are speaking about!
  Bookmarked. Kindly also talk over with my website =).
  We will have a hyperlink alternate arrangement between us fotbollströjor barn

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera