jan 04 2012

Det här är..

Skrivet av kl. 07:47 i kategorin Allmänt

…inte alls bra för camping Eden. Jag måste nog säga att första ronden gick med bred marginal till Lo Monte. Jag har verkligen försökt att vara partisk till Edens förmån men tyvärr. Lo Monte erbjuder stora öppna platser men det kan man väl säga att även Eden gör men tyvärr har Eden sina felplacerade träd, de träd som finns här är dels inte så stora än och framför allt rätt placerade. Jag vet att trädens skugga kan vara skön på sommaren men eftersom jag är här på vintern och dessutom fullblodsegoist så ser jag inga fördelar med träden som är placerade mitt på tomterna på Eden. Måste nog säga att det blev 1-0 till Lo Monte.
På tomterna finns det vatten, el , avloppsbrunn, gasuttag men ingen diskbänk, så på den fronten blir det nog vinst för Eden dessutom vinst vad det gäller el, här är 6 amp gratis men det man förbrukar därutöver betalar man för, tack och lov vinst för Eden igen, 2-0 på dessa punkter.
Internet är visserligen gratis här men antagligen av sämre kvalitet än på Eden, så för att få bra uppkoppling betalar jag 20 euro per månad och har då upp till 6 Mbit, alltså 5 euro mindre än på Eden och hiskelig fart och kapacitet, här blir det minst 2-0 till Lo Monte.
Aktivitetsutbudet återigen vinst för Lo Monte, eller vad sägs om, onsdagar vattengympa i inomhuspoolen, i samma byggnad ett välutrustat gym, även restaurangen finns i denna byggnad, bra boulebanor, visserligen inspekterade i mörker, men vi är redan engagerade i boulespel så det får vi kolla bättre i dag. Det måste nog bli 2-0 till Lo Monte här
Servicehusen är nya och därför inget att klaga på men jag har inte testad dessa ordentligt än men det finns alltså tvättmaskin och torktumlare i ”tvättstugan”, naturligtvis diskrum, toatömning och soprum. Lutar nog åt vinst för Lo Monte men jag avvaktar och säger att det är oavgjort än så länge.
Personalen, de vi träffat verkar glada och hjälpsamma och framför allt flerspråkiga, killen i receptionen pratar i alla fall tyska och engelska flytande. Absolut klar vinst för Lo Monte. Förutom detta erbjuder Lo Monte transportservice till och från stranden och marknaderna, två marknader i veckan finns i närheten, dessa tjänster är gratis om jag fattade rätt. Postutdelning inom området sköts också av personalen och även leverans till bilen och byte av gasolflaska vid behov. Vinst för Lo Monte, 3-0, deppigt.
Måste säga att det ser verkligen illa ut för Eden men vi har ju inte kollat omgivningen och där måste i alla fall Eden ta en massa poäng åtminstone vad det gäller miljö sevärdheter men sin borg och gamla stan, men Lo Monte och Pilar de la Horadada erbjuder betydligt mer och närmare utbud när det gäller handel, här finns tydligen både Carrefoure, Lidl, Alde, Mercadona, järnaffär och ett antal andra affärer inom 4 km och dessutom bra cykelbanor, enligt en svensk campinggäst är dessa banor milslånga. Det är bara att konstatera att hur partisk jag än är så ser det illa, illa ut för Eden. Nu är bedömningen gjord efter bara några timmars koll och muntlig info så vi får se hur det går i långa loppet, men första ronden gick med klara siffror till Lo Monte. Kanske kommer Eden igen och vi också.

6 kommentarer

6 kommentarer på “Det här är..”

 1. Kristinaon 04 jan 2012 kl. 10:34

  God fortsättning på det nya året och nya hemorten!
  Låter ju toppen även här.

  Kram Kjell o Kristina
  Ps 1 av oss börjar jobbapå måndag igen.Ds

 2. Ainaon 09 jan 2012 kl. 17:03

  Tack det samma , ja det nya stället är fortsatt till belåtenhet. Yvonne och jag har återupptagit våra morgonpromenader så vi får väl kalla det återgått till ”jobbet” vi också då.

 3. Anne-Marieon 05 jan 2012 kl. 18:53

  God fortsättning!
  Skönt att höra att ni kommit fram och att ni verkar trivas på den nya campingen.

  Anne-Marie & Dennis

 4. Ainaon 09 jan 2012 kl. 17:05

  Tack det samma, ja vi trivs utmärkt, både promenader och vattengympa och trolige hoppar vi också på en kurs i spanska. Den börjar i morgon tisdag med engelsktalande lärare så vi får se hur det går, utfaller det till belåtenhet så fortsätter vi, Yvonne och jag i alla fall.

 5. Lasse Svensssonon 09 jan 2012 kl. 14:03

  Kanske något för oss, men var det inte lite långt till stranden? Om man nu kommer ner på höstkanten.

 6. Ainaon 09 jan 2012 kl. 17:08

  Nej det är inte så långt tycker jag och dessutom lika lång både höst och vår….nej jag skämt åsido så det är inte så lång och eftersom man ser havet hela tiden får man känslan av att det är kortare än det kanske är. Dessutom har campingen bussning ner till havet och även hämtning.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera