jan 31 2012

Nu har vi faktiskt..

Skrivet av kl. 11:01 i kategorin Allmänt

 

Visst blommar det i Spanien...även på marknaden i San Pedro...

…haft ”vinter” även här, naturligtvis ingen snö, och det tackar vi för, men ordentligt kallt på nätterna, ända ner mot 3-4 grader. Dagtid har det med solen hjälp i alla fall varit mycket skönt men jag måste nog erkänna att om man inte var i lä så kändes vinden lite ”bitande”. Vad skulle jag ha sagt om jag varit hemma och vi haft detta väder, ja för det första så har jag behövt flytta mig åtminstone fram till i juni för att få samma väder, och det förutsatt att jag har tur med vädergudarna. Juni räknas ju som en av sommarmånaderna men det är inte helt ovanligt att vi har någon frostnatt i början, vi har ju de så kallade järnnätterna då. Uppe i norr där jag häckat i alla år tidigare sätter man inte gärna ut några blommor i urnor och rabatter före den 8-10 juni när dessa nätter är förbi. Alltså kontentan av detta ger, att visst har vi vinter här men enligt mina hemtrakter, Västerbottens normer är det sommar. I går, måndag hojjade vi i väg till marknaden i San Pedro, det är den stad som tar vid när Pilar de la Horodada slutar. Och det, mina vänner, var en stor marknad, åtminstone i antal stånd men utbudet var inte nämnvärt större. Kanske innebar antalet försäljare till ett något lägre pris på vissa saker men inom grönsaks/frukt handeln liknade det någon form av kartell för där var prissättningen tydligen gemensam.

...inte heller var det ont om grönsaker, frukt och....kromosomjordgubbar...med rätt smak!!!

På vägen hem stannade vi till vid den Bodega som finns efter vår färdväg, en ny och skojig upplevelse för ´vi som inte varit med om detta tidigare, där bland jätte tunnor eller som det heter ”fat” köper man sitt vin på ”lösvikt”. Man pekar på ett fat får en liten mugg för att smaka av fatets innehåll , det kan man alltså fortsätta med tills man är nöjd med smaken… eller kanske onykter??? Nej så många fat var där inte men man kan ju alltid köra utslagsmetoden, först smakar man alla och utesluter en varefter man börjar om. Om man utesluter en vid varje smaktillfälle så har man i alla fall fått i sig en hel del vin.

I går blev det ingen boule, inte på grund av Bodegabesöket och avsmakningarna där utan på att det blev fel tid på dagen, för det kan väl inte bero på att gubbarna behöver mer tid för att ”slicka sina sår”. Som ni förstår av detta så har det varit tantövertag vid det senaste tillfället.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera