feb 26 2012

Oj, oj oj,..

Skrivet av kl. 21:58 i kategorin Allmänt

Varmaste dagen i dag, som en mycket bra högsommardag hemma......vår på gång, kanske?

…vilket väder vi haft de senaste dagarna, sol och riktigt varmt förutom i dag då det har varit mycket varmt. Regn, måste jag säga är en bristvara här, kan egentligen inte minnas när det regnade senast. Nu är väl regn inte något som jag saknar, åtminstone inte än och jag kan faktiskt dra mig till minnes att det nog regnat vid några tillfällen sedan vi kom hit, men om det regnat någon heldag är tveksamt. Antagligen är det fortfarande någon sorts vinter här för även om dagarna är varma och soliga så är nätterna ganska svala och den spanska ortsbefolkningen är fortfarande rätt så ordentligt påpälsade till skillnad från oss campare. Vi klär oss i linne/T-shirt och shorts eller åtminstone bara halvlånga byxor men spanjorerna har tjocka tröjor och täckväst eller jacka, men man kan ju stänga ute värmen också. Vi campare sitter i solen eller skuggan och svettas minimalt klädda medan campingens påpälsade personal jobbar med diverse mer eller mindre tunga jobb i solen.

Utan att vi anstränger oss eller egentligen gör något annat än slappar så går dagarna i svindlande fart. Jag har slutat hålla koll på vilken veckodag det är förutom söndag som är en viktig dag för mig. Inte så att jag har kyrkobesök eller högmässa inplanerat, nej det är mer åt det världsliga hållet, det är nämligen stängt på de flesta affärerna på söndagar, bl. a alla Supermarket som Mercadona, Aldi och Lidl, det är nog i princip bara ”Kinesen” som har öppet och där finns ingen mat. Så har man missat att fixa helgens matinköp under fredag eller lördag då får man helt klart vara utan mat….eller äta på restaurang. Visst det händer att jag missar att handla…absolut inte medvetet, tro för all del inte det för så skulle jag aldrig kunna göra, men jag offrar mig i de fallen och det får bli restaurangmat, ofta kinamat. Själv skulle jag kunna klara mig utan ordentlig mat men jag tycker så synd om Rune som är helt oskyldig till min miss och han ska inte behöva svälta så av den anledningen ”biter jag ihop” föreslår en cykeltur till en lämplig restaurang.

Boulen går väl inte helt fel, ena dagen vinner vi damer och nästa dag förlorar killarna…..eller hur det nu är med det. Vi har fått tillökning i boulgänget, före helgen kom Ewa och Benny hit till campingen och de anslöt till gänget, kul tycker jag. Tyvärr tänker de dra vidare ganska snart.

Boulegänget...i väntan på att Yvonne ska lägga klotet på "lillen"...som hon brukar.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera