feb 29 2012

Jaha ja, då har vi..

Skrivet av kl. 08:55 i kategorin Allmänt

,,,alltså fått oss en liten prinsessa, och enligt den information jag fått mig till livs av min läskunniga sambo (han läser alla norra Europas tidningar på datorn, åtminstone svenska och svenskspråkiga finska tidningar) så har en samlad internationell expertis enats om att det är den sötaste lilla prinsessa som fötts, och det utan att de sett henne. Möjligen har det sett bilden där man kan ana att det ligger en liten varelse under filten. Efter det har det publicerats ytterligare bilder där man verkligen kan se att visst är hon söt, men jag vill nog påstå att det är faktiskt de flesta absolut ”nykläckta” småttingar. Vara hur det vill med det så tror jag nog att föräldrarna till detta lilla under är lika lyckliga och förundrade som vilken nybliven familj som helst, jag hoppas också att den lilla damen får vara frisk både fysiskt och psykiskt under sin uppväxt och att den blir så harmonisk som möjligt, och jag önskar dom fortsatt familjlycka. Med det lämnar jag det ämnet för i ärlighetens namn är jag totalt ointresserad av kungahus, både svenska och utländska, oberoende av vilken åsikt jag har så varken kan eller ”ids” jag försöka påverka utvecklingen.

För att ändå fortsätta på temat ”kungliga” så börjar jag fundera om det har blivit någon form av missförstånd i kommunikationen mellan mig/oss och campingen personal. Min spanska språkkunskap är obefintligt tyskan lika så och engelskan begränsad även om jag utan större betänkande (läs kunnande) använder detta språk när jag samtalar med campingens personal. Så gjorde jag naturligtvis även när jag frågade om det fanns möjlighet att byta till en större tomt kommande vinter, vi har nämligen funderat på att dra ner min lilla bil hit och i det läget med både bil och släp, förutom husbil och kökstält, på tomten blir det trångt. Tyvärr fanns det inge men till kommande vinter ska det ske en utbyggnad, beställd och delvis förhandsbetald av tyska campare och där fanns det en stor plats ledig som vi skulle kunna få utan att deponera en enda Euro. Men att stå som katten bland hermelinerna kändes inte särskilt upplyftande så vi tackade för erbjudandet men avböjde.

Så i går när jag var för att betala månadshyran var vd-bossen där, han pratade i telefon men bad mig vänta. När någon säger det till mig kommer alla negativa funderingar först, har vi stört någon, nej omöjligt, finns det ingen plats nästa vinter på grund av att det var dubbelbokat, nej vi har det ju på papper att vi har fått plats, kunde det vara något om förvaringen av diverse prylar här under den tid vi är hemma, ja troligen så jag beslutade att så var det. FEL, FEL, FEL….det är nu jag undrar om jag har gett sken av att vara någon prominent person kanske till och med koppling till kungahuset, för nu kunde han erbjuda oss en större plats direkt kopplad till servicehuset och detta genom att slå ihop två mindre platser. För att göra det måste de alltså ta bort en växande häck och ett träd, visserligen inte ett fullväxt träd men i alla fall ett mins tre till fyra meter högt träd. Jag lovar att jag inte medvetet i alla fall ljugit om min obefintliga blåblodiga börd, men nog får den här campingen en att känna sig speciell.

Boulen ja, och så säger vi inte mer om den….ja jag måste nog erkänna att det har varit rätt så jämt resultat men med en viss övervikt för gubbarna.

6 kommentarer

6 kommentarer på “Jaha ja, då har vi..”

 1. Gurraon 29 feb 2012 kl. 09:35

  Aina!

  Är man född och uppvuxen i Ursviken är man så klart ”blåblodig” med guldstänk!!!

  Ha det så gott!!!

 2. Ainaon 29 feb 2012 kl. 09:47

  Naturligtvis, så är det ju, det vet ju både du och jag, men ibland glömmer jag det eftersom jag inte vill skryta med det. Nu syns det naturligtvis i hela min uppenbarelse att jag är en ”Ursvikare” av födsel och ohejdad vana och av den anledningen att klassa som ”blåblodig”.

 3. 3mon 01 mar 2012 kl. 20:18

  Verkar som ni har både skönt och roligt,nåd rinner tiden iväg. Skönt att ni har en säkrad plats till nästa år. Måste man betala allt i förskott, eller bara en del? 3M

 4. Kors och Tvärson 02 mar 2012 kl. 15:51

  Så skönt att ni har en plats att återvända till. Härligt när man hittar ett ställe man trivs på.

 5. Tommyon 04 mar 2012 kl. 07:29

  Låter helt otroligt, att man lämnar över en extra plats gratis?? Undrar ändå om inte det är din spansk/engelska som spelar dig ett spratt?

 6. Ainaon 04 mar 2012 kl. 07:43

  Ja visst är det, men om det beror på min rätt så obefintliga språkbegåvning eller inte så har vi i alla fall papper på både pris och plats för kommande vinter. En sak är i alla fall säker, jag kommer inte att försöka lära mig spanska om man kan komma till liknande uppgörelser med att bara se förvirrad ut, slå ut med armarna och upprepa qué, på allt de säger.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera