mar 14 2012

Det finns campingar..

Skrivet av kl. 21:26 i kategorin Allmänt

…campingar och campingar och så finns Lo Monte, en camping som måste kommer högt på en eventuell tävling om campingarnas camping. Nu har väl inte jag någon större erfarenhet av olika campingar men det finns det andra som har och som i sin bedömning håller Lo Monte högt i klass. Förutom allt jag skrivit om tidigare som stora tomter, varma och rena servicehus, inomhuspool, gym, restaurang och en hel del gratis aktivitet så är servicen och hjälpsamheten outstanding. Eller vad sägs om detta, våra vänner Yvonne och Gunnar bestämde sig för att köpa en liten bil för att ha här nere, nu är det inte riktigt så enkel som man kan tro, för att få köpa och äga en bil här nere behövs egentligen att man är skriven här och har en fast bostadsadress. Gunnar frågade runt på campingen hur andra gjort för att kunna köpa bil, och han pratade även men personalen i receptionen om de kunde ge information eftersom det har framgått att det ska finnas möjlighet genom någon form av förenklad ”mantalsskrivning” här nere, och där blev det omgående napp. Visst skulle det gå att ordna och visst skulle de hjälpa till med erforderliga papper. Så inom bara någon dag var allt på gång, bossen för campingen skjutsade Gunnar till polisen som är de som utfärdar intygen, han hjälpte även Gunnar med att fylla i de dokument som behövdes.

Nu var det ”bara” att hitta en lämplig bil vilket kunde bli ett litet problem eftersom transportmedlet för bilspekulanterna Gunnar och Yvonne är El-cyklarna vilket av naturliga själ gör att sökområdet måste bli lite begränsat. I det läget kom en annan campare in i bilden, han har tillgång till bil och erbjöd sig att skjutsa Gunnar till ett antal bilhandlare. Gunnars tur höll i sig och han hittade vad som verkar vara en riktigt liten pärla, en silverfärgad KIA -02, nybesiktad och som fick ny motor förra året.

I dag blev det ytterligare en tur för Gunnar och bossen för att ordna med de sista åtgärderna för att bilen ska vara körklar här i Spanien. Nu kommer det att ta några veckor att få allt ordnat pappersvägen, försäkring, stämplar och sådant men bilen den står på deras tomt och väntar på startsignal. Jag tror nog att jag med fog kan säga att servicen och hjälpsamheten på denna camping är något utöver det vanliga.

Boulen då…ja vad tror ni? I går var vi något kort i antal deltagare men resultatet var 2-0…till tjejerna, i dag var vi fler deltagare och även i dag var resultatet 2-0 till tjejerna…. så klart.

5 kommentarer

5 kommentarer på “Det finns campingar..”

 1. 3mon 15 mar 2012 kl. 20:39

  En riktig liten solskenshistoria, men visst blir man glad av att det finns varma hjälpsamma människor omkring sig. Det värmer och gör llt lite lättare. Tänk om alla vore sådana, så mycket lättare det skulle gå. Ha’ det så skönt. 3 M

 2. mona sjödinon 16 mar 2012 kl. 13:59

  Hej Aina! följer din sida och tycker det är underbart att få ta del av ert liv där nere.Eftersom vi själv har varit en 3 mån på camping Eden för 2 år sedan.Skulle önska att du tar lite bilder på campingen och omgivningen…Hur ligger campingen i förhållande till Torrevieja?vad kostar det ? hur långt är det till havet ?här i Bjästa 2 mil söder om Örnsköldsvik börjar snön försvinna ca 5 gr på dan o kallt på natten .Snötäcket är ca 2 dm.ha ett bra liv där nere och välkomen hem tlii Sverige när det är dax att återvända…ps finns det möjlighet att ha husbil hela året där nere och flyga hem ? och vad sku
  lle det kosta ?

 3. Anithaon 16 mar 2012 kl. 22:01

  Vi står på Eden och på plats nr 2. Saknar er och boulen.

  Anitha, Bertil och Nizze

 4. Freedomtravelon 17 mar 2012 kl. 07:29

  Visst är det skillnad på campingar och campingar. Bra md lite extra service ibland! 😉

 5. mona sjödinon 21 mar 2012 kl. 20:19

  tack för införmationen..tycker det var dåligt med bilder på campingen på deras sida….må så gott

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera