mar 20 2012

Sedan ett par..

Skrivet av kl. 09:32 i kategorin Allmänt

…dagar har vi via olika väderleksrapportörer kunnat läsa att på tisdag skulle det vara ett ordentligt busväder här, rätt stora mängder regn och en ordentlig blåst. Eftersom det inta har regnat nämnvärt sedan vi kom hit den tredje januari kan man säga att det nästan var med någon form av förväntan, nästan förtjusning, vi såg fram emot tisdagen. Det har nämligen hotats med regn tidigare men det hotet har fallet platt till marken men inte i form av regn i alla fall. Det kändes nästan värt att satsa en tia på att några mängder regn skulle det nog inte bli.

I dag är det alltså den emotsedda tisdagen då regnet skulle vräka ner, och en sak är säker, om jag satsat den där tian så har jag definitivt förlorat den, DET REGNAR ORDENTLIGT och har så gjort i stort sett hela natten. Blåsten som drog igång under gårdagen har tack och lov avtagit betydligt men det är i alla fall ett ovanligt blött regn. Nu har jag alltså fått bevis för att det kan regna även här så nu är jag nöjd och för min del kan det få upphöra och i stället knäppa på solen. Visst, vi har väl många påpekat att det inte skulle skada med lite regn men just i dag var det inte rätt dag för det att komma. Jag medger att det inte är ofta man säger att i dag är det rätt dag för regn men som sagt var, i dag var det definitivt fel eftersom våra campingvänner var tvungen att per cykel ta sig in till Pilar för ett planerat läkarbesök.

På cykeltur för att utforska omgivningen....vackert eller hur?

Under den helg som nyss varit har vi i alla fall i betydligt bättre väder gjort en cykelutflykt åt ett håll som vi inte tidigare utforskat, det finns en hel del att kolla närmare även där, bl. a så hittade vi förmodligen den kinarestaurang som många pratar om och som tydligen är något utom det vanliga, måste troligen testas. Cykelturen avslutades nere i marinan i vår ”by” med, i mitt fall en…kulglass i strut. Rune gjorde en kort utflykt med kamera för att föreviga dagen och kunde när han återkom rapportera att serveringen bredvid hade mycket större och spektakulärare glassar. Nu får man väl troligen inte återställa en halväten glass och få tillbaks pengarna, för att man sett något som man hellre ville ha.

...cykelturens glassavslutning i marinan.

Helgen har också bjudit på medeltida jippo och marknad i Pilar och naturligtvis var vi dit men jag kan väl inte säga att det var så märkvärdigt, knallarna var klädda i vad man får anse som medeltida kläder med utbudet var det vanliga kramset. Visserligen var gatorna på marknadsområdet beströdda med halm (jag lovar att halm på asfalt är halkigt) och en”fågelhandlare” fanns också där man kunde beskåda både en del rovfåglar, sköldpaddor av olika storlekar och även ormar, jag tror dock inte att de var till salu.

...marknadens "fågelhandlare"

Från boulearenan kan meddelas att det råder en viss kvinnodominans i vinstprotokollet för närvarande och även att dagens turnering av förklarliga själ ställs in…om det inte sker ett under av vädergudarna.

En kommentar

En kommentar på “Sedan ett par..”

  1. 3mon 21 mar 2012 kl. 22:22

    Har maninte fått regn på ett tag har det också sin charm, inte sant. Här hemma har vi fått rekordtemperaturer, idag ca 15-18 grader. Vi tar en tur till Öland på fredag och njuter av det vackra vårvädreet.. Ha det så skönt. I morgon kommer nog solen igen 3M

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera