mar 22 2012

Vilken himla tur..

Skrivet av kl. 21:48 i kategorin Allmänt

…jag har som har en dotter med både kunskap och intelligens, kunskapen har hon skaffat sig själv och intelligensen har hon troligen fått från mig, åtminstone större delen för jag tycker att jag saknar en hel del av den numera. I tisdags, när det på grund av regnandet blev en innedag, beslutade jag mig för att ta mig an diverse ”pappersjobb” bl. a. lite bankkontakt. När jag loggade in så fick jag ett meddelande om att mitt bankID skulle upphöra om 32 dagar men också att jag kunde redan nu begära ett nytt. Jag tyckte att det var ju ok så jag påbörjade beställningen, nu kom jag inte så långt för eftersom den PIN-kod som jag behövde för att komma vidare har jag naturligtvis totalt glömt. Det som jag då ansåg lilla omaket skulle lätt vara ur världen, med ett mail till banken skulle det vara fixat… trodde jag, ja. Jag mailade och fick som svar att via mail eller SMS sände de inte den uppgiften på grund av säkerhetssjäl, jag uppmanades ta kontakt med bankens kundtjänst per telefon vilket jag gjorde. NU BÖRJADE PROBLEMEN hopa sig. Visst det var inga problem att få en ny PIN-kod och den skulle sändas till min hemadress. Jag förklarade att jag var i Spanien och bad att få den sänd hit, men nej, det gick inte. OK sa jag då får dottern hämta den och ordna hit den men inte heller det var tänkbart eftersom jag måste personligen hämta ut koden på utlämningsstället. Nu började paniken smyga sig på mig och jag härsknade till. Jag frågade henne hur fort jag kunde avsluta mina konton och få pengarna överflyttad till annan bank och i det läget bad hon vi dröja så skulle hon prata med sin chef. Jag antar att hon berättade var jag befann mig och min situation och denne, hennes chef, som undrar om det är på grund av arv eller utseende han fått sitt chefsjobb för det förslag han kom med bevisade inte någon större förmåga att lösa ett problem. Hans förslag var att jag antingen skulle gå in på huvudkontoret i Stockholm och få en ny kod eller ta mig till svenska ambassaden här i Spanien för att få ett intyg på att jag verkligen var jag, hur i hela friden då, jag är inte någon bankchef som kan ordna med privatplan för att ta mig till nämnda platser. I det läget sa jag att det inte var lönt att hon sände någon kod eftersom jag inte kunde få tag i den utan att jag i stället så fort som möjlig avslutar mina kontakter med banken.
Eftersom jag i det läget bara hade tillgång till mina konton i ytterligare 32 dagar beslutade jag mig för att göra allt klart och flytta över en del pengar till en annan bank som jag också har tillgång till, det var i det läget det blev full panik. När jag skulle logga in på banken igen så var jag blockerad och nu stod det att jag skulle använda den nya koden för att komma in. PANIK och ILSKA…ett nytt mail till kundtjänst där jag bland annat kopierat in meddelandet om den nya koden. Jag krävde på det bestämdast att de omedelbart skulle se till att jag fick tillgång till mina konton eller att dottern fick hämta ut meddelandet med min PIN-kod. Även nu fick jag ett relativt snabbt svar som gjorde mig om möjligt ännu mer ilsken, svaret var nämligen att på grund av att en ny kod var skickad så kunde jag inte komma in men att jag skulle kontakta kundtjänst om det var något jag ville på ytterligare upplysning om. Jag vill inte påstå att jag bröt ihop men att jag nästan gav upp, åtminstone för stunden.
Det var nu min dotter tog över, hon ringde till banken och vad jag förstår så skrädde hon inte orden för det slutade med att jag blev kontaktad av en manlig banktjänsteman, ca klockan 21.30 på kvällen. Nu fanns det plötsligt ytterligare en möjlighet, om jag hörde rätt så skulle det gå att få en tillfällig kod tror jag han sa, det är här jag inte är riktigt säker på att det var så han sa. Men vad jag är säker på är att han skulle sända mig ett papper som jag ska skriva på och sända tillbaks och även bifoga en kopia på mitt körkort så ska det tydligen gå att ordna, åtminstone tills vidare. Nu är det bara att vänta på att papperen ska komma så får jag hoppas att det ordnar sig men risken är att någon som sänder en e-faktura till mig i slutet av denna månad blir utan pengar.¨
Det här var bara en av de strulsaker som hände denna regniga tisdag men tack och lov för en dotter som vet vad en dator har för kapacitet och hur men använder den så nu är det problemen ur världen i alla fall, men det räcker med regniga tisdagar om de bara ska innebära problem.

4 kommentarer

4 kommentarer på “Vilken himla tur..”

 1. Kalion 23 mar 2012 kl. 06:23

  Kunskap och intelligens är överskattade förmågor som lätt kan ersättas med ett jävla humör och på så vis snabbare uppnå önskat resultat. Ett jävla humör har jag också ärvt…

 2. 3mon 23 mar 2012 kl. 20:59

  Jag håller med föregående talare. Med humöret kommer man ibland ännu längre. Jag stod inte heller med på listan när man utrustades med normalt tålamod, sp det existerar inte, utan då blir det tuta och köra och eld i baken på dem som inte fattar. Går oftast vägen. 3 M

 3. Lennarton 27 mar 2012 kl. 23:00

  Håller med…jag tappar också fort tålamodet när jag måste trilskas med byrokrater när jag först har fått vänta en oförsvarlig tid i telefonkön. Men jag hotade inte utan jag bytte bank. Nu funkar det bättre.
  Hälsningar Brodern

 4. Black And White Mosaic Tile Flooron 06 sep 2016 kl. 18:46

  Black And White Mosaic Tile Floor

  Ainas blogg » Vilken himla tur..

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera