apr 12 2012

I dag har vi..

Skrivet av kl. 17:44 i kategorin Allmänt

…tack vare Yvonne och Gunnar, varit en ”snabbis” hem till Sverige för att äta köttbullar med mos och lingonsylt. Var man än är så Sverige aldrig långt borta, åtminstone inte om Ikea kan liknas med Sverige. I vårt fall ligger ”Sverige” i Murcia ca fem mil bort, om man tar den rakaste vägen, vilket vi inte gjorde. Damen i GPS var inte riktigt uppdaterad på den nya vägen vilket gjorde att vi enligt henne färdades över ”stock och sten”. När hon väl fick tag i en vägstump så var hon snabb på att dirigera oss på för henne bekanta vägar, vägar som möjligen någon gång i förhistorisk tid varit huvudväg men som nu tog oss genom apelsin/citronodlingar och små samhällen. Klart var i alla fall att med husbil hade det nog varit en mycket spännande resa men med Gunnar lilla smidiga KIA var det bara ett nöje.

 
Det är förunderligt att Ikea är Ikea/Sverige var man än är och det är också underligt att jag är inne på att handla i stort sett samma saker var jag än påträffar Ikea, nämligen servetter, diskborstar, värmeljus och små förvaringsburkar/lådor/skålar av plast. Jag lyckades hoppa över diskborstar och servetter i dag med motiveringen att det tar bara en massa plats och det kan jag köpa hemma. Däremot blev det en hel del köttbullar, varmkorv, sill och kaviar och med hem följde också en inte alltför liten låda pepparkakor.

 
Köttbullar och mos blev det naturligtvis som vi bestämt men hur jag kunde glömma det som var minst lika viktigt som köttbullarna kan jag inte förstå. Jag pratade om det när vi närmade oss kassorna, jag såg det när vi stod i kassan men sen trängde köttbullar och sill bort det från mitt ”vill och måste ha minne” tyvärr har jag kommit på det nu och jag känner saknaden, jag får nästan tårar i ögonen när jag tänker på det…jag glömde köpa en MJUKGLASS…illa, illa, ILLA.

En kommentar

En kommentar på “I dag har vi..”

  1. 3mon 13 apr 2012 kl. 14:19

    Det är konstigt med vissa typiska svenska saker, de vill man helt enkelt inte vara utan. Det vi brukar sakna bland det första är något så trivialt som filmjölk. Det finns massor med god joughurt så man får klara sig. Men visst är det bra att Ikea finns, och dessutom överallt i världen. Ha det så gott, och njut av köttbullarna. 3M

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera