maj 03 2012

Nu är det..

Skrivet av kl. 10:24 i kategorin Allmänt

… snart tomt på campingen, åtminstone vad det gäller svenska campare. Vi har just vinkat av Yvonne och Gunnar och plötsligt insåg vi hur stor plats de har haft i vår vardag här, inte så att vi i princip suttit i varandras knä hela dagarna, nej men de fanns där. Yvonne och jag på våra morgonpromenader, boulen på eftermiddagen och kortspelet på lördagskvällen och ibland däremellan, gemensamma cykelturer för att handla, även restaurangbesök då och då och nu efter deras bilköp utflykter med den, både för nytta och nöje… jag kan bara upprepa att nu blev det tomt, otroligt tomt. Visst vi är tre svenska ekipage kvar här men det är inte någon som vi haft särskilt mycket kontakt med, det har stannat vid en pratsund då och då när vi gjort vår campingrunda.

För vår del är det också nedräkning och i dag, efter deras avfärd, känns det helt ok att åka hem. Vi har tänk att vara startklar, inte nu i helgen men nästa helg, förhoppningsvis på fredag den 10 maj blir det väl om jag räknat rätt. Vi kommer att ta det lugnt och kolla en annan rutt genom Frankrike upp till Luxemburg för att sedan köra den vanliga vägen genom Tyskland. Vi har beräknat att vara i Sverige omkring den 20-21 maj och sedan har vi en del saker att hinna med, bl. a hälsa på Runes dotter med familj i Linköping, innan vi riktar in oss på Norrland. Det är vår planering men troligen är vi i Sverige omkring den 17 maj för jag känner mig själv, har jag väl startat ekipaget så har jag svårt att hitta bromsen innan jag nått slutmålet. Rune har också lite svårt att hitta den där bromsen han med, så han är inte svår att få med på notorna.

Vi har också taget ett nytt beslut om var och hur vi ska tillbringa tiden ”hemma”, tidigare hade vi/jag tänkt att vi skulle kunna stå på dotterns gård i Vallen utanför Skellefteå men jag har börjat förstå att Rune gärna ville att vi skulle vara lite närmare Umeå, där han också har en dotter med familj. Så när egot inom mig gav upp och jag insåg att det inte bara mina önskningar och behov som gällde har vi undersökt möjligheterna till långtidscamping på någon lämplig campingplats. För närvarande gäller en camping som heter Norsträskets camping, kanske inte den mest optimala placeringen, men nog ur andra hänseenden den bästa, både vad det gäller komfort och pris. Än är det väl inte spikat men det lutar starkt åt det hållet, om det inte mot förmodan skulle dyka upp något bättre.

En kommentar

En kommentar på “Nu är det..”

  1. 3mon 03 maj 2012 kl. 20:13

    Förstår att uppbrottet kan bli svårt när ni varit där så länge. Ni känner er väl Östman hemma där nere i Spanien. Men det är klart att få se sina nära och kära börjar att ta överhanden. Men det kan tydligen bli ganska kallt uppe i norra Sverige den kommande tiden. Så ta det lugnt, det brådskar inte. Sverige finns kvar och kylan också. Men annars är ni välkomna hem! 3M

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera