maj 19 2012

I helgen sker det alltså..

Skrivet av kl. 12:40 i kategorin Allmänt

…husbilsåkarnas ”demokratiska ” klubb Husbilsklubben har årsmöte. Jag är djupt imponerad till hur denna klubb lyckas ställa all demokrati i klubbverksamheten på huvudet. Jag börjar inse att den utbildning jag gått i styrelsearbete och de uppdrag jag haft i olika klubbar, bland annat som ordförande, sekreterare och ”vanlig” styrelsemedlem, dessutom fackligt aktiv på min arbetsplats, har tyvärr, eller tack och lov, inte gett mig diktators status, nej i de klubbarna har demokrati och medlemsmedverkan i tagna tunga beslut varit ett måste.

 
Till årets årsmöte har inkommet tretton (13) motioner, alla, säger alla har efter genomgång av styrelsen rekommenderats att avslås. Visserligen har styrelsen lagt en egen motion som naturligtvis kommer att föreläggas årsmötet, men det troliga är att den motionen mer kommer att anses som redan diskuterad och klubbad. Denna motion går i stort ut på att förbättra kompetensen hos medlemmarna att förstå och nyttja sin GPS och att bättre kunna navigera på klubbens hemsida. Kurser i detta skall då kunna anordnas i grupper om 20-30 deltagare på olika platser i landet. Det gäller bara att hitta lämplig lokal och naturligtvis dator för att sedan koppla upp sig. Låter väl rätt så ok så långt men det är nu det börjar ”lukta” skunk. Till dessa kurser ställer klubben upp med instruktör som då naturligtvis får milersättning samt även kan klubben stå för lokalhyra om den inte kostar för mycket. Skulle detta då innebära att om vi uppe i norra Sverige vill ordna en sådan kurs att det kommer en av klubben godkänd instruktör från, i bästa fall, Mellansverige, ja då blir det en dyr historia. Det naturliga vore väl att om jag meddelar att nu är vi ett antal medlemmar som är intresserad av den utbildningen, att jag också då får mandat att undersöka möjligheterna till lokal instruktör, vilket måste i många fall bli ett betydligt billigare alternativ. Visserligen är min datakunskap inget jag vill skryta med men i min nära bekantskapskrets finns ett ganska stort antal yngre personer med betydligt djupare datakunskap än vad som krävs för att lära ut navigering på hemsidor och GPS-hantering.

Från årsmötet kommer väl så småningom information till oss som inte hade möjlighet att delta men kort och ljudupptagningar är väl i vanlig ordning förbjudet och alltså inget att förvänta sig.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera