jun 02 2012

Så har vi då..

Skrivet av kl. 09:33 i kategorin Allmänt

…vederbörligen landat i Sverige, på den plats vi valt att tillbringa de kommande ca 75 dagarna (2,5 månader) på. Gamla präktiga norra Sverige, första dagen på sommarmånaden juni och plogbilarna jobbat för högtryck en bit in i landet, vi som står på ”varmare” ställen har bara mulet och av och till regn och hela 5-7 grader varmt på dagen, natten var en aning svalare med ca 1 grad varmt i förtältet. Men klagar jag…naturligtvis gör jag det, kallt, regnigt, ingen datauppkoppling, mobiltäckning som fungerar ”så där” nio mil usel väg till Skellefteå eller Umeå. Spanien har enligt väderrapporten 25-30 grader varmt och sol, vad gör jag då här när det är det vädret jag vill ha. I vårt fall var vi väl, kan man säga nödd och tvungen, åtminstone jag eftersom jag hade en del med skattemyndigheterna att klara ut, nämligen deklarationen av försäljningen av mitt hus, dessutom var det, den här biten med husbil kontra husvagn som var på tapeten, så varför klaga det hjälper föga, varken blir vädret eller vägarna bättre inte heller blir det närmare till de bägge städerna.

 
Nej nu ska vi vara positiva och glada, vi har fått träffa våra nära och kära, platsen vi står på är både lugn och idylliskt med många möjligheter till gratis aktiviteter, både på land och på vatten, dock inget bad än så länge men fiske och med trampbåt eller kanot på vattnet. Dessutom har vi nu även gratis internetuppkoppling och mobilen har också hittat igen oss och fungerar rätt bra.

 

Det blev även byte från husbil till husvagn och det är inte heller något som jag ångrar, vi bor bekvämare och med betydligt bättre förvaringsmöjligheter för kläder och köksgrejer, dessutom har vi ett förtält som ytterligare ökar vår boyta, blir ännu bättre när vi kommer på plats i Spanien till hösten, där man verkligen kan utnyttja förtältet utan att riskera frostskador. Det vi tidigare transorterade i garaget på husbilen får nu plats i dragbilen som har minst lika stor lastkapacitet som husbilen hade. Så kontentan av det hela blir att jag är rätt nöjd nu förutom då med vädret som är under all kritik, det är trots kylan inte ens riktigt myggfritt.

Vår "nya" bostad och transportmedel.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera