jun 06 2012

Sverige, Sverige..

Skrivet av kl. 15:41 i kategorin Allmänt

…fosterland, är väl egentligen det som bör vara dagens tema eftersom det är nationaldag. Visst Sverige är mitt fosterland men varför i hela friden behöver det vara så mycket ”fostervatten”? Vi har nu varit hemma i en och en halv vecka och i stort sett hela tiden har vi fått ta del av ”fostervattnet” i kombination med kallt väder. Om det här är ett sätt av den svenska naturen att ”ge igen” för att vi flyr höst och vinter tycker jag synd om de stackare som oförskylt drabbas. Jag ber i så fall om förlåtelse för detta men tyvärr måste jag meddela att om det är så kommer ni att drabbas även nästa sommar.

Jag brukar tycka att ljudet av regn mot taket på husvagn/husbil hörs så mysigt, men jag måste tillstå att nu räcker det med mys av det slaget, det är en viss skillnad i Spanien där mys av den anledningen inskränker sig till någon gång var eller varannan månad och sällan mer än delar av dagen eller på natten, där är det nästan så att man får lust att göra vågen om det kommer ett präktigt regn och då helst med åska om jag får bestämma.

Nej i dag tycker jag verkligen inte att Sverige på långa vägar lever upp till sitt ryckte som sommarland med ljusa nätter och hängbjörkar och skir grönska, och snart kommer marodörerna som helt resolut sätter punkt för utevistelse om det mot all förmodan skulle bli drägligt väder med ljumma kvällar, i massiva svärmar kommer de…MYGGORNA, stora som en ordinär mjölkpall, tillsammans med sina drabanter, något mindre i storlek men minst lika många i antal och minst lika energisk när det gäller suga blod. Dessa drabanter har inte vad jag vet myggans förmåga att sätta en ”kanyl” direkt i ett mindre kärl så de tuggar sig helt enkelt genom hud och vävnader tills de hittar vad de söker.

Men i dag är det Du gamla du fria…som gäller, nu pratar jag inte om oss, Rune och mig, nej i dag bugar vi och viftar med flaggorna för SVERIGE.

Nationaldagen i Norsträsket.....inget vin men mycket vatten.

En kommentar

En kommentar på “Sverige, Sverige..”

 1. Gurraon 06 jun 2012 kl. 16:59

  Regntunga skyar siktas i bakgrunden…=svensk sommar ….förra veckan snöade det i Kiruna o Gällivare..var tusan är vi på väg!!
  Som svenska är man ju ganska tålmodig…men nu FAN får det vända till det varmare!!!
  Dock…i Augusti drar vi till Turkland och antar jag vi kommer att svära över värmen!!!
  När ska man nån gång bli nöjd???
  Förmodligen nästa vår!! Planerna är då att inta Thailand!!!

  Njuut nu av ”svensk sommar” !!!!!

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera