jun 26 2012

Nu går vi..

Skrivet av kl. 16:04 i kategorin Allmänt

..stadigt mot mörkare tider, alltså när det gäller dagarnas längd. Vi fick i alla fall en näst intill perfekt midsommarhelg, sol, relativt varmt och bara lite vind men naturligtvis mygg och knott. De är ju inte på något sätt välkomna och inbjudna gäster men det är å andra sidan helt normalt och tillhör nog även de den perfekta midsommarhelgen. Det är väl bara att tacka vädergudarna för den helgen för nu är vi tillbaks vid det gamla, grått, kallt, regn och ännu mer mygg.
Jag hörde just på radion om vädersituationen i fjällen och då i första hand efter Kungsleden mot Abisko som nyss tydligen öppnats för turisterna. Den första som tog sig genom fick bitvis krypa på alla fyra för att kunna ta sig genom snön….! Ja kallt har vi men i alla fall ingen snö men gott om vatten, men om vi nu måste drabbas av det elementet så föredrar jag det i den formen och inte i form av snö eller hagel.
Vi har ju som jag sagt tidigare bytt husbil mot husvagn, egentligen ingen nyhet för mig att bo i husvagn, eftersom jag varit husvagnsägare tidigare, men för Rune är det en helt ny upplevelse. Om man ska säga något positivt om det här vädret så tror jag det har gjort det lättare för Rune att se det positiva i bytet, vi har tack vare förtältet en betydligt större ”boyta” än om vi haft kvar husbilen, det rör sig faktiskt om ca 35 kvadratmeter med förtält och husvagn, men det är klart att det är trots det rätt begränsat mycket på grund av det ständiga regnandet. Vi har ju tillgång till ”vanlig” bil när vi vill göra utflykter och åka och handla, vilket naturligtvis också gör oss betydligt rörligare. Tack och lov så har vi flyttat från Norsträsket där vi först stod, inte på grund av att det var fel på campingen, nej den var helt ok och rätt så mysig med olika aktivitetsmöjligheter, men på tok för långt från de som vi faktiskt åkt hem för att kunna träffa och umgås med så mycket som möjligt. Nu står vi ca 6 km från Burträsk, med bara drygt 3 mil in till Skellefteå och bara 2 mil från min familj mot mellan 8-10 mil från Norsträsket, det innebar ungefär 20 mil om man ville in till Skellefteå eller Umeå för att handla eller träffa vänner.
Helt klart är i alla fall att det här vädret gör att man verkligen ser fram emot och räknar veckorna tills vi drar till Spanien igen.

Midsommar....är det sommaren 2012....????

 

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera