jun 29 2012

En dåres…

Skrivet av kl. 09:36 i kategorin Allmänt

..försvarstal är inte detta, för det har redan skrivits av August Strindberg, så detta får bli, om inte en dåres försvarstal, för det vill jag inte kalla mig, så åtminstone djupa funderingar av en i byråkratins irrgångar icke hemmastadd novis. Jag har nu under det senaste halvåret läst om Umebors protester mot etableringen av IKEA, både ”mannen på gatan” och företrädare för olika mer eller mindre etablerade grupper och byråkraters olika aspekter på varför man inte ska tillåta IKEA i Umeå, allt ifrån risken för störtanden flygplan, UFON och störandet av vålnader och osaliga andar till mer jordnära anledningar som miljöpåverkan och det negativa för redan etablerade företag som skulle komma i dålig till vad det gäller placering i förhållande till eventuella konkurerande företag som kanske etablerar sig vid IKEA. Jag har läst och försökt följa med i utvecklingen, dragit på munnen åt vissa protester och förstått andras farhågor, men i slutändan måste jag ändå ställa frågan om man har sett på den totala vinsten som det skulle innebära att få IKEA till Umeå eller om man ”bara” sett på den befarade negativa påverkan det får på mig personligen, vilket i och för sig är normalt.
Umeå är en stad i växande mycket tack vara sitt universitet och därtill hörande sjukhus med specialiteter som servar stora delar av norrland, men trots det kan jag med säkerhet säga att det kommer att finnas många arbetsbehövande ungdomar och även människor i olika åldrar som av någon anledning blivit utan arbete som med glädje skulle se IKEA i Umeå och därmed möjligheterna till arbete. Jag har svårt att tro att alla ungdomar i Umeå skulle vilja eller ens ha möjlighet att få universitetsutbildning, dels på grund av bristande utbildningsplatser och kanske också på grund av bristande studiekapacitet. Har jag fel i det och alla Umeåungdomar kommer att erbjudas och vilja genomgå en universitetsutbildning så antar jag att det bara är att gratulera IKEA och även andra företag som troligen kommer att få en väldigt högutbildad personal för att Umeå ska kunna ge dessa ungdomar arbete utifrån sina utbildningar har jag svårt att tro
Jag följer med spänning fortsättningen av processen men ett är säkert, jag är böjd att utnämna Umeå till den protestanttätaste staden i Sverige om man med protestanter menar mest protestbenägna invånare, vad jag har förstått så är inget för litet eller för obetydligt, nej det mesta är värt att protestera mot.
.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera