jul 05 2012

Nu håller vi..

Skrivet av kl. 18:43 i kategorin Allmänt

..bara andan. Vi har haft sommar och sol i tre hela dagar, inget regn. Nu är myggen de enda negativa med sommaren i norra Sverige, och eftersom de har haft en gynnsam tillväxt under våren med i stort sett obegränsat vatten i diken och gölar så är de många, otroligt många och hungriga. De har även lagt sig till med en ny taktik i sin jakt efter föda…de angriper ljudlöst. Tidigare kunde man i alla fall höra att nu har vi mygg i närheten, om de var inne i huset eller, i vårt fall, i husvagnen så kunde man lokalisera dessa marodörer genom det ljud de gav ifrån sig, men nu är det slut med det. Antingen så har de börjat med samma strategi som sina släktingar som huserar runt Medelhavet som alltid har smugit sig på sina offer, eller också får jag skylla på min hörselnedsättning och därtill hörande tinnitus. Skulle tro att det kan vara så att ljudet från myggorna drunknar i det ständiga tjutandet jag har i öronen. Men som sagt var…SOLEN SKINER PÅ OSS och myggolja och myggspiraler för att mota bort myggen finns att tillgå. Vi har också investerat i en elektrisk myggdödare att hänga i förtältet och vad jag förstår så fungerar den rätt bra och dessutom smäller det som ett pistolskott om ett större villebråd åker dit, som flugor och andra flygare. Den är naturligtvis (tyvärr) helt ofarlig för större vilt typ tjädrar, ripor och orrar, för att inte tala om älgar och andra fyrbenta villebråd.
Nu har vi varit varit här i Bodbysund i fyra veckor och när jag kikar framåt så är det bara ca fem veckor innan vi drar vidare mot södra Sverige för vidare transport mot Spanien. Trots det trista regniga och kalla vädret så rusar tiden iväg och inte tror jag att den kommer att bromsa upp om vädret blir sommarlikt. Jag tror alltid att när vi är hemma i några månader så kommer jag att hinna göra så mycket, träffa så många vänner, umgås med barnbarnen och övrigt släkt. Och dessutom i sommar då jag inte skulle jobba något utan bara vara heltidspensionär, men icke. Naturligtvis har varken barn eller barnbarn all ledig tid suttit och bara väntat på att jag skulle komma hem så de riktigt fick rå om mig, nej tack och lov så har de sitt eget liv, både jobb och planerat socialt engagemang, vilket naturligtvis gäller både övrig släkt och vänner. Jag kan alltså återvända till Spanien utan dåligt samvete för att jag helt egoistiskt ser till mig själv och gör vad jag vill.

En kommentar

En kommentar på “Nu håller vi..”

  1. Gurraon 05 jul 2012 kl. 19:07

    Säg som det är…skönt att vara hemma!!!
    Missat nått?..joo kaffe hos oss!!
    Vi finns där i Vallen i helgen och from v. 29…så Välkommen!!!

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera