jul 13 2012

Jag är så glad..

Skrivet av kl. 09:27 i kategorin Allmänt

…att jag är SVENSK…hu,hu…..! Nej det är jag verkligen inte, möjligen då för att man kan förnöja och vara till åtlöje för andra i världen.
Att vi säljer ut statliga företag till skattesmitare och att vi dessutom för att få bli av med vinstbärande företag till och med lånar ut pengar till köparen så försäljningen kan bli av, det är vad våra s k toppolitiker ägnar sig åt medan man på lokal nivå jagar reklam med korvätande person med, i detta fall, röda naglar och röda läppar. Detta skulle, enligt lokala politiker och min helt egna fundering sexfixerade medborgare, vara sexistiskt eftersom man inte på bilden kan se om personen verkligen biter i korven eller bara tar den mellan läpparna. Men vilken normalt funtad person bryr sig om hur vederbörande äter sin korv, jag kan inte tänka mig att man så snart men ser en person äta en korv tänker i de banorna. Innebär det då också att man genast tänker på barnporr om man ser en unge suga på en isglass t ex.
Hur och varför har vi i Sverige blivit så ini norden fixerade vid vissa saker, inte får vi kalla negerbollar för negerbollar, nej nu ska det heta chokladbollar och inte fick glassen heta lakritspuck, nej bort med den och den orientaliska figuren på godiset kinapuffar var också för rasistisk, bort, bort bort. Men att de flesta av våra mörkhyade svenska medborgare och vänner utan att blinka kallar chokladbollarna för negerbollar och bad om en lakritspuck om de gillade dessa det ler vi bara lite förläget åt. Tror inte att de har det minsta emot namnet på dessa godsaker. Som en klok mörkhyad man sagt, jag känner mig glad när jag blir associerad till sådana godsaker.
Varför fortsätter vi, medvetet eller undermedvetet att trycka ner och ”förslava” mörkhyade människor genom att inpränta i alla att neger är ett skällsord. Visst säger vi ibland i affekt ”negerdjävel” men vi säger också lappdjävel och jag har vid några tillfällen när jag irriterat någon blivit kallad djävla norrlänning eller djävla svensk om man förargar någon utländsk medborgare. Men lika fullt så är det bara ”negerdjävel” som anses nedvärderande och kränkande. Visst är det viktigare att vi alla får vara stolta över vår bakgrund och förmåga, oberoende av hudfärg, brun, gul, röd eller vit.
Men risken finns nu att man ute i Europa när man talar om att man är svensk möts av ett försmädligt leende och kommentaren, jaha du är från landet där toppolitikerna sålde ut alla statliga företag till utländska skattesmitare och kommunpolitikerna ägnade sig åt att jaga och tolka allt rasistiskt eller sexistiskt. Nej man kommer troligen aldrig att bli kallad svenskjävel av den anledningen men möjligen hellre då, ” å huvudets vägnar något svag” så numera kallar jag mig Europé eller möjligen Skandinav.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera