jul 16 2012

Undrens tid..

Skrivet av kl. 21:55 i kategorin Allmänt

…är tydligen inte förbi, det har inte fallit en droppe regn på mig under två hela dagar, visst det har regnat även här men inte på de platser jag varit. I dag har alltså solen behagat visa sig hela dagen så även i går, vilket resulterat i två hela sommardagar och en betydligt positivare ”tant”. Tänk så lite det behövs för att man ska tro att nu äntligen kommer sommaren.

På väg upp till själva fyren...

 

Eftersom man av naturliga själ är lite skeptisk till förutsättningarna för att det verkligen är sommar på gång får man väl försöka utnyttja de dagar då solen i alla fall gör rätt lyckade försök att betvinga regnet, alltså blev det utflykt i dag. Vi började med att hämta våra elcyklar som varit på service i Skellefteå, därefter åkte vi E4 söderut och visst där hade det regnat, men ingen av det föll på oss. Vi var på väg till en camping som jag hört talas om men som inte går att finna på nätet. Campingen skulle ligga vid havet en bit söder om Lövånger vid ett gammalt fiskeläger. Det lät mysigt men jag antog att det nog mer var att likna vid ett ställe där man kunde ”vildcampa” möjligen med någon form av toa-möjligheter.
Vi hittade campingen och oj, oj, oj så fel jag hade. Campingen är en helt underbar camping, men naturligtvis liten och fullbokad i första hand med långliggare. Där finns ett tämligen nybyggt servicehus med toa och duschar, badtunna nere vid havet och möjligen också en bastu, kök/disk och el till ett SÄSONGPRIS PÅ 3000 KRONOR!!!!!! Inte underligt att de som hittat denna pärla vid havet blir kvar där och att det är kö för att få en plats där.

...och efter besök vid fyren, mat i trädgården vid fyrvaktarstugan.

Ja, ja vi kunde ju inte stå kvar där och ”dregla” över denna undangömda pärla så vi beslutade att få oss till livs lite hembygdshistoria så vi åkte ut till Bjuröklubbs fyrplats. Jag har naturligtvis varit där tidigare men det är en oherrans massa år sedan, vilket jag också fick bevis för när vi kom dit. Det enda jag kände igen var fyren. När jag började tänka efter när jag var där senast kom jag fram till att det måste vara ca 35 år sedan och den gången var jag nog inte ens upp till fyren, nej den har jag nog mest sett från sjösidan på den tiden vi tuffade förbi med motorbåten på väg till stugan vi hade i en vik innanför fyren. Vara hur det vill med om jag var upp till den eller inte men en sak är jag absolut säker på, då det begav sig den gången serverades det i alla fall inte mat i fyrvaktarstugan men det gjorde det i dag, och den var inte fy skam.

 

Jag hade hört talas om campingen men helt missat att det var en total pärla...illa. illa.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera