aug 04 2012

Ja, så är då..

Skrivet av kl. 08:48 i kategorin Allmänt

…den svenska sommaren snart över…åtminstone för mitt vidkommande. Om ganska precis en vecka drar vi söderut mot ytterligare sommarmånader. Förhoppningsvis är det stabilare sommarmånader med övervägande sol och möjlighet till många sköna bad i ett ”varmt” hav.
Den sista veckan här hemma blir en vecka som går i sociala tecken med umgänge med barn och barnbarn, träff med gamla vänner och en i sommarplaneringen given och obligatorisk stadssväng med en f d arbetskamrat, ska också hinna med ett inbokat tandläkarbesök. Ska också hinna med att bjuda våra campinggrannar på avskeds/födelsedagskaffe någon gång under fredag eller lördag, helst innan vi river förtältet, men tältet vill vi inte riva om det regnar och enligt vädergubbarna så är fredag en möjlig dag men lördag troligen säkrare, så veckoslutet har en väldigt flexibel planering.
Om man skulle ge sig på en summering av sommaren, eller hellre frånvaron av sommar, så en sak är säker och det är att risk för uttorkning har det inte förelegat, varken för växter, djur eller vi campare, jag tror att de helt regnfri dagarna kan räknas med ensiffrigt tal, åtminstone känns det så. Midsommar var rätt hyfsad och visst kan jag också komma på några andra regnfria dagar men tyvärr har de varit enstaka, dagen efter har det i regel regnat, åtminstone delar av dagen, tycker inte heller att det varit särskilt varmt så fleecejackan har blivit flitigt nyttjad. Men jag vet inte om solen, efter en hel dags kämpande med regnmoln, mot kvällen vunnit och tagit kommandot och då bjudit på ofta mycket spektakulära solnedgångar.

Nej, Burträsk brinner inte....solen vann dagens strid med regnmolnen och bjuder på en explosion i rött och guld....fantastiskt.

En kommentar

En kommentar på “Ja, så är då..”

 1. Kristinaon 06 aug 2012 kl. 06:39

  Tänk, då är snart på väg igen och vi andra stackare ska börja jobba igen.
  Jag börjar på torsdag, sedan rullar det på. Men vi ska inte klaga, har varit en tur till Frankrike och Österrike, hade planer på Kroatien, men var lite rädd för värmen.
  Vi får börja planera för nästa sommarresa, troligen till Italien, det blir inte fullt så längt som till era trakter.

  Kramar och ha en bra resa och en skön höst och vinter. Får följa era dagar via bloggen.

  Kjell o Kristina

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera