aug 06 2012

Jag blir så..

Skrivet av kl. 22:33 i kategorin Allmänt

.. in i Norden besviken och rent ut sagt rasande när jag hör hur våra så kallade folkvalda tydligen anser att de har rätt att sprattla ”våra”, alltså svenska folkets pengar, på dyra fester och annat som ger deras redan guldkantade liv ytterligare glans. Att vi genom val ger dem mandat att ta beslut åt oss innebär inte att de har fri tillgång att spendera stora summor för eget nöje på fester, reser och dyra hotellnätter. De pengar som vi genom bland annat rätt så dyra skatter på både varor och tjänster tillför stadskassan för att inte tala om inkomstskatten och av svenska folket ägda vinstgivande företag, företag som nu i snabb takt säljs ut på, åtminstone i min mening, mycket spektakulära sätt och till företag som i vissa fall har en minst sagt tveksam affärsmoral. Men kanske är det så att de höga herrarna i dessa företag har andra förmågor som mer kommer till sin rätt på festerna som ”vi” betalar för med våra skattepengar men inte är välkomna att delta i.

Vad som gör mig ännu mer högröd i nyllet av ilska är att dessa våra folkvalda verkar tycka att det är ok att skapa s.k. ”verk” som gud vet vad de egentligen sysslar med, men en högt betald chef behöver man naturligtvis tillsättas, tillsammans med ett antal medarbetare, för man kan ju inte begära att chefen ska ”festa” i sin ensamhet, nej ett lagom antal festglada medarbetare får man nog lov att anställa, 15-20 st. verkar vara ett lagom antal. Och tur har man också eftersom man alltid hittar chefen bland vänner och partimedlemmar. Att dessa tilltänkta chefer borde bevisa både kompetens och engagemang för sin uppgift är inte nödvändigt, de är ju vänner och partikamrater. Om det sedan visar sig att den ”höga kompetensen” är förmågan att ordna dyra fester och andra förnöjelser för medarbetarna så visst har den chefen hög social kompetens men det kanske inte var det som var arbetsuppgiften som avsågs och inte heller ”verkets” arbetsområde.

Nu kan man väl tycka att det är helt utom all tvivel att en sådan, för sin uppgift, helt inkompetent chef omedelbart fråntas sitt arbete. I det ”verkliga” arbetslivet om man har missbrukat sin ställning och det förtroende man fått när man anställdes får man näppeligen någon ytterligare chans inom det företaget, nej då är det nog bara att inrätta sig i kön till arbetsförmedlingen. Det är i alla fall inte en risk som drabbar dessa högt kompetenta chefer, de ”sparkas” ok, men de sparkas uppåt med bibehållna förmåner och lön….de är ju i alla fall så kompetenta!!!!!

En kommentar

En kommentar på “Jag blir så..”

  1. Yvonne Kandelinon 07 aug 2012 kl. 08:27

    Hejsan! Härligt att du reagerar över samhällets orättvisor, jag ser fram emot våra promenader då vi diskuterar allt möjligt.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera