aug 13 2012

Nu är vi…

Skrivet av kl. 08:33 i kategorin Allmänt

…på väg mot Spanien. Vi startade från Bodbysund i går förmiddag vid tiotiden. Första etappen blev Umeå, ett stopp på Coop för en del inhandling sedan vidare till Runes dotter Hanna för att ta adjö av henne och familjen vidare till Biltema för att kolla en sak. Ett sista stopp i Umeå gjorde vi hemma hos min bror, men han var inte hemma, vi lämpade i alla fall av ett bord som vi efter moget övervägande bedömde var på tok för skrymmande.
Gissa var nästa stopp blev, naturligtvis Ikea Sundsvall för de obligatoriska köttbullarna. Där finns också ett Coop som naturligtvis också tarvade ett besök, hade glömt köpa bröd. Jag har aldrig varit in på detta Coop men uppläggningen är identiskt med det i Umeå så jag chansade på att brödhyllorna var på ungefär samma ställe här som där. BINGO, jag fick mitt bröd, betalade och gick ut…nästan, till all lycka, eller åtminstone min, fanns det mjukglassförsäljning strategiskt placerad strax före utgången, gott.
Vi drog vidare och passerade i snabb takt alla tänkta och möjliga övernattningställen, Svartvik utanför Sundsvall, Ångersjön, som jag inte riktigt har kläm på vad närmaste stad heter, övernattat har vi i alla fall på ett inte helt obekant ställe, Tönnebro, som vanligt när vi är på väg söder ut, Svartvik är mer att räkna som övernattningställe på väg norrut.
En sak har slagit mig under de senaste resorna genom Sverige, när jag var yngre, så var man mest intresserad av matställen med god mat, nu när jag blivit äldre så har intresset övergått till att hålla koll på mindre och fräscha lokaler med där ”reklamskylten” visar toalett Damer. Dessutom stannade man väl inte lika ofta för intag som för ”utsläpp”

En kommentar

En kommentar på “Nu är vi…”

 1. lennarton 15 aug 2012 kl. 10:02

  Hej
  Nu är vi tillbaka på Rödäng Siri jobbar fr.o.m. nu på halvtid. Jag har nu skruvat ihop bordet och det passar perfekt på Rödäng, vi byter ut det lilla, nu sitter man med lätthet 4-6 pers och äter på bron. Vi tackar…
  Synd att ni hade så bråttom nu när värmen har kommit.
  Ha det bra och ta det lungt i trafiken. Jag säger som broder Lasse brukade säga ”kör int se fort, kör heller två gånger. Vi hörs
  Hälsningar
  SoL

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera