aug 15 2012

Ser i bladet..

Skrivet av kl. 22:04 i kategorin Allmänt

… att Annie Lööf tillsammans med en del av sina drabanter dragit till Kolmården och där, för ett antal tiotusen kronor, av delfinerna lära sig att kommunicera. Visst, det kan ju vara lärorikt att lära sig kommunicera med delfiner men vore det inte bättre att hon och hennes gelikar lärde sig kommunicera med oss skattebetalare. Jag kan tänka mig att det var betydligt trevligare att kommunicera med delfiner än med arga, besvikna och ifrågasättande väljare och, om man ser det krasst, är ägare till de miljoner som hon tillsammans med övriga folkvalda festar upp.
Stiftelsen för strategisk forskning verkar vara riktiga festprissar, de har till och med ett kontrakt med en festfixare som på tre år kostat 9,38 miljoner, pengar, som tydligen kommer från nedlagda löntagarfonder, som borde gå till forskning i stället för fester. Denne festfixare erhöll alltså ca en kvarts miljon i månaden. Samma stiftelse satsade också 375 miljoner på att utveckla kvinnlig företagsamhet. Suveränt kan tyckas, visst men hur vet vi det då det inte finns någon uppföljning eller utvärdering som visar vad satsningen gett. Det går faktiskt inte att göra någon utvärdering eftersom stiftelsen inte har någon ”pejl” på vem som fått pengar eller hur mycket. Det har tydligen presenterats en siffra på hur många som erhållit bidrag även ska det finnas namn på dessa dokument men det har framkommit att många som är namngivna inte har deltagit i projektet, men pengarna är borta.
Jag börjar verkligen undra om vi har råd hålla oss med så festglada förtroendevalda och som tydligen anser att moral och etik är något som de står över, nej moral det gäller bara för oss skattebetalare.

2 kommentarer

2 kommentarer på “Ser i bladet..”

 1. Anne-Marieon 17 aug 2012 kl. 20:40

  Håller med helt och hållet !

  Hur går det med resan, hur långt har ni kommit. Vi startar på måndag, frågan är om vi kommer ikapp er ??
  Nu är vi inte heller speciellt snabba, vi räknar med att vara i Peniscola på lördagen 25/8.

  Kommer ni stanna till i Peniscola??

 2. Anne-Marieon 17 aug 2012 kl. 20:42

  Nu blev det errorrrrr.

  Slutet skulle varit

  Hälsningar

  Dennis & Anne-Marie

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera