aug 29 2012

Vi står nu…

Skrivet av kl. 21:38 i kategorin Allmänt

..sedan ett par dagar på camping Lo Monte. Det känns toppen att vara här igen, känns nästan som om vi kommit hem, dessutom har jag nu internet igen och med det möjlighet till kontakt med ”yttervärlden”. Vi har inte kommit helt på plats eftersom den bokade platsen inte var ”inflyttningsklar” när vi anlände. Vi kom nämligen ett antal dagar för tidigt, beräknad ankomst och bokningsstart är först på lördag den 1:a september. Vi fick i alla fall omgående en tillfällig plats men inflyttning på ordinarie tomt blir i morgon, ska bli skönt att få ställa i ordning och börja bo in sig.
Våra reskompisar, Yvonne och Gunnar kommer antagligen hit i morgon, de gjorde ett stopp på en camping i södra Frankrike och ytterligare en paus på Edens camping i Peniscola, vår ”gamla” boplats här i Spanien. Resan hit har väl egentligen gått problemfritt men en sak är säker med ett ekipage som är i stort sett 15 meter vågar men inte avvika från de stora vägarna. Att åka för att söka en camping som kanske ligger lite avsides och som inte garanterat har plats för större vagnar eller husbilar, eller som är fullbelagd, är inget äventyr som jag är villig att ge mig in på, så det fick bli tradarparkeringar för vår del, de fungerade alldeles utmärkt. I övrigt gick det precis som jag trodde, ju närmare vi kom resans mål ju längre körsträckor blev det, så när vi passerade Peniscola där vi planerade att stanna blev det bara ”värdshus förbi”, dels var klockan så lite och dessutom var det bra körväder. Vi beslutade att i alla fall köra åtminstone 20 mil till alltså ungefär halva sträckan mellan Peniscola och camping Lo Monte.
Vid sjutiden var vi så framme i Pilar de la Horadada och camping Lo Monte, naturligtvis körde vi ända hit och naturligtvis var vi båda medvetna om att det skulle bli så trots vad vi försökte lura varandra med när det gällde dagsetappen.
Jag är i alla fall glad att vi beslutade att köra ända hit för det var faktiskt så att den dagen var det rätt molnigt och även en del regn på förmiddagen och dagen men ju längre söderut vi kom ju soligare och varmare blev det. Dagarna efter har varit mycket varma och soliga även längre norrut. Det har tydligen inte regnat nämnvärd här de senaste fyra månaderna, men nu på fredag var det lovat en ordentlig rotblöta men det verkar också ”skita” sig, rotblötan har krympt till ca 0,3 mm under dygnet. När det regnade i den mängden i Bodbysund i sommar så kallade vi nog de dagarna som regnfria.

4 kommentarer

4 kommentarer på “Vi står nu…”

 1. Kristinaon 30 aug 2012 kl. 08:27

  Hej!
  Har väntat på info om er resa, skönt höra ni är på plats igen.

  Ha det nu skönt i solen och var rädda om varandra.

  Kram Kjell o Kristina fn i Västervik

 2. Solveigon 01 sep 2012 kl. 18:40

  Samma här, förstår att ni rest ett tag. Skönt att ni är framme, ha en skön höst och vinter.
  Kram Solveig o Arne Sanddammarna

 3. Anne-Marieon 01 sep 2012 kl. 20:52

  Välkommen till Spanien!
  Borta bra men hemma bäst:)

  Kram
  Anne-Marie & Dennis

 4. my paper writeron 09 mar 2019 kl. 02:38

  Right here is the right blog for anybody who would like to understand this topic.

  You realize a whole lot its almost hard to argue with you (not
  that I personally would want to…HaHa). You certainly put a brand new spin on a topic
  that has been discussed for many years. Excellent stuff, just
  wonderful!

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera