sep 03 2012

Nu måste jag..

Skrivet av kl. 22:18 i kategorin Allmänt

Kökshörnan med diskbänken längst bort....

…säga att jag är rätt så nöjd med vårt ”Château”. Vi har nu kommit på plats, förtältet uppe, mattorna spikade och det före detta kökstältet numera förrådstält/verkstad där det ska stå och….absolut bäst av allt förtältet har numera en kökshörna med rostfri diskbänk med vatten, avlopp och två fungerande gasolplattor. En ordentlig beredningsyta med skåp under och naturligtvis har även micron sin plats där. Även en ordentlig garderob för ytterkläder som kan komma att behövas under svalare ”vinterkvällar” har fått plats i förtältet, kan låta trångt men faktiskt inte så farligt, så naturligtvis har även bord och stolar fått plats. Nu kan vi verkligen stanna upp och njuta av tillvaron.

 

Vi har fått nya grannar, inte så att de är nya på campingen, nej men nya på den plats de nu har. Det är en i ordets rätta bemärkelse storfamilj bestående av Big Papa och Big Mama och ett antal av deras barn med respektive och så ett för mig okänt antal barnbarn. Hur många de egentligen är kan jag inte svara på för jag har nog aldrig sett alla samlade på samma gång men att det är minst 7-8 vuxna och som sagt ett okänt antal barn är helt klart. De kom flyttande under helgen och jag har definitivt aldrig, aldrig sett så mycket prylar hos en campande familj på någon campingplats tidigare. Det var ett antal olika tält med olika funktioner, två kökstält, ett litet sovtält för en del av barnen, ett jättetält med tre sovrum och ett stort ”partytält” med väggar, som används som matrum och kombinerat allrum/TV-rum, ett stort antal sängar och dynor, cyklar, bord och stolar och en typ mindre blomsteraffär med olika blommor och växter. Det är en glad och typiskt spansk familj med normala spanska tider vilket innebär middag vi nio-tiotiden och sänggående efter midnatt. Att de också är typiskt spanska i sin ordväxling innebär en hel del decibel, så vår dövhet, Runes och min, är egentligen ingen nackdel

...på plats med flaggan i topp...!!!!

3 kommentarer

3 kommentarer på “Nu måste jag..”

 1. Berith o Anderson 04 sep 2012 kl. 09:48

  Vi åker till Santa Pola i slutet på sept. Har också spanska grannar vilket har fungerat jättebra. Roligt att läsa att resan ner gick bra. Hälsa Gunnar o Yvonne. Ha en riktigt skön vinter. Kanske vi ses.
  Kram BoA

 2. Nils-Åke & Birgittaon 04 sep 2012 kl. 09:56

  Annorlunda ni saknar inte husbilen det ser jag. Ha det bra nu i Spanien. Vi kommer att köra i Nov. mot Portugal är det tänkt.
  http://carthago.bloggagratis.se/

  Hälsningar från oss

 3. Monaon 07 sep 2012 kl. 08:39

  Hejsan o tack för senast! Ser att ni kommit fram till paradiset. Hoppas resan gick bra. Känner mig en gnutta avunds. Vi har rivit tälltet o är för tillfället hemma. Mg har en vecka kvar på semestern så vi kommer att åka ut kommande vecka. Här var det 3,4 grader på morron. Vill inte tänka på vad som väntar kommande 7månader. Ha det bra o hälsa Rune stor kram från Mona

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera