sep 12 2012

Oj vad jag njuter av..

Skrivet av kl. 19:36 i kategorin Allmänt

.. att göra ingenting, eller åtminstone inga akuta måsten som ska prioriteras. Visst ska mat lagas, och visst blir det diskt, tvätt och städning, men allt detta är baggisar här. Mattiderna, tja svenska eller spanska, bara att välja beroende på ork och inspiration eller möjligen kan det dyka upp mer inspirerande aktivteter som i slutändan innebär restaurangbesök. Diskning, samma där efter grad av lathet, engångstallrikar, vilket gud förbjude, så lat får man bara bli om det är frågan om surströmming och det har vi tack och lov ingen med oss, nej diskningen sker antingen vid vår egen ägandes diskbänk i förtältet eller i diskrummet ett par meter bort, vilket det blir avgörs till en viss mån av vad vi ätit. Städning är en snabb historia, ut med mattorna och fram med dammsugarslangen till centraldammsugaren, Rune brukar ta hand om mattorna, torka över ca 10 kvadratmeter öppen golvyta och veckans ”storstädning” är klar. Den dagliga översynen som bl. a innebär toastädning och bäddning tar väl sina modiga 20 minuter om man tar en paus för ett glas vatten eller något annat läskande (läs INTE öl eller vin) mellan sysslorna.
Men trots att vi lever det ”ljuva livet” har vi drabbats av obehag men vi vet i dagsläge inte hur hårt obehaget kommer att drabba oss, i första hand gäller det Rune, hans dator ”la av” i förrgår. Trots våra mer eller mindre, med betoning på mindre, professionella försök att få den att fungera så icke, den startar som den ska ända till den skall visa startsidan då ”hänger” den sig, svarar inte på någon tangenttryckning. Vi har i alla fall gett upp och Rune tog datorn med på en cykeltur i dag, in till Pilar de la Horadada och ett proffs på datorer hoppas vi. Jag hoppas också att Rune lyckades förmedla att han inte var intresserad av reparation om det skulle kosta mer än 50 euro, den är ju inte helt ny utan omkring 3 år så det är nog vettigare att lägga pengarna på en ny dator, problemet är att det kan vara svårt att hitta en dator med ”svenskt” tangentbord. Vi har ju i alla fall min dator så vi får försöka samsas om den, han får väl boka datatid så får jag väl ta ställning till om den blir beviljad eller inte.
Förutom den olyckan så är det bara plus här, så även i allra högsta grad på termometern, så många plusgrader som vi har på dagarna tror jag inte att jag lyckades skrapa ihop på tre dagar hemma under den så kallade sommaren även om jag la ihop dagsnoteringen för varje dag.
Vår spanska storfamilj han nu blivit decimerad till bara tre vuxna, skolorna har börjat vilket inneburit att barnfamiljerna har åkt hem, troligen återvänder de bara på helgerna. ”Stormamma” är en riktig hejare på att tala i telefon, fort länge och konstant. I dag när jag hängde tvätt talade hon i telefon, jag fick för mig att hon möjligen läste in något för under den tid hon hade telefonen mot örat tror jag inte att hon var tyst någon gång, möjligen för ett kommatecken eller punkt men sen var svadan igång igen. Jag måste i alla fall beundra hennes teknik med mobilen, hon har inget headset eller öronsnäckor utan hela mobilen blir en form av headset när hon klämmer fast den på något för mig obegripligt sätt, det gör att hon har händerna fria så hon kan utföra andra sysslor under de ofta närmare timmen långa telefonsamtalen. Rune som också hört henne och reagerat på hennes svada trodde att hon möjligen läxade upp den manliga kvarvarande delen av familjen, men så såg även han telefonen.

3 kommentarer

3 kommentarer på “Oj vad jag njuter av..”

 1. Gurraon 12 sep 2012 kl. 19:45

  Härligt med dina kommentarer…..!!!!!!!!!!! Så bara njuut!

 2. Tommyon 14 sep 2012 kl. 05:16

  Frustrerande, men Ni får väl surfa in på någon butik, välja ut en dator, så köper jag den och tar den med! Hoppas ni har kvar lösenord och inloggningar?//tm

 3. Anithaon 14 sep 2012 kl. 13:58

  Hej!

  Vad det låter härligt. Vi åker söderut om ca 1½ månad. Stannar till några dagar på Eden innan vi fortrsätter till Bolnuevo. Där blir vi kvar till i mars.
  Nu är det höst här hemma och i dag regnar det också.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera