sep 19 2012

I dag är det..

Skrivet av kl. 16:51 i kategorin Allmänt

..24 dagar sedan vi kom hit, 24 soliga och varma dagar, kan inte påminna mig att det regnat men enligt expertisen, Rune, sa har det kommit en skur vid ett tillfälle men inte så mycket att det blev speciellt märkbart på backen. Jag kan utan att ljuga säga att det här är mer än någon sommar jag kan minnas att jag upplevt hemma i Skellefteå, visst kan det vara rätt så varmt där med på dagarna en bra sommar men nog vill termometern smyga ner betydligt när det blir kväll och dessutom har vi att tampas med de blodsugande marodörerna.
I går var det faktiskt rätt molnigt, nja kanske hellre disigt så vi fick klara oss med en temperatur på bara 30-32 grader, och i dag på förmiddagen var det rent ut sagt molnigt. Jag skulle till frissan i dag, det var tänkt på cykel men på grund av väderläget blev det med bil, hem skulle jag i alla fall ta mig för egen maskin. Rune beordrade att paraply skulle medtagas men vi kompromissade i det fallet och jag packade min tunna regnjacka i ryggan om det mot all förmodan skulle bli regn. Naturligtvis blev det inget av den varan, nej solen tog som vanligt kommandot och vid två-tiden var ordningen återställd med råge, termometern visade nu 49 grader, visserligen i gassande sol men i alla fall, kan väl tillägga att vi har en luftfuktighet som håller sig mellan 50 och 95 % under dygnet, så man kan säga att det ger lite bastukänning ibland, men jag klagar inte för det är det här jag sökt. Visst kan jag erkänna att vi söker skuggan och gärna lite vind.
Som vanligt är promenaden hem från frissan rätt vinglig, inte för att hon bjuder på någon alkoholhaltig dryck, nej det är de ”förbaskade” blommorna som inte lämnar mig någon ro, jag måste bara föreviga dessa, det är så otroligt långt ifrån den blommiljö man har hemma, visserligen tycker jag mycket om maskrosor som på försommaren ger mig samma känsla av livskraft och livsglädje som blommorna här nere gör. Att det här dessutom handlar om blommor och växter som vi bara kan njuta av i kruka inomhus och i regel i bara ytterst små miniatyrer i förhållande till dessa giganter som de blir här och som dessutom till varje pris verkar ge sig den på att konkurera ut grannen i blomningsprakt, ja det är nog bara maskrosorna på försommaren hemma och rallarros senare som kan ge samma känsla av energi och livsglädje. Jag kunde inte låta bli att lägga ut en del av blommorna på Facebook men jag ska försöka behärska mig i det fallet och även begränsa fotograferingen av blommor.
Rune tycker att jag ska ge mig på att fota snygga husbilar i stället eller kinesrestaurangerna och deras menyer, kan väl i och för sig vara intressant men det blir rätt långt mellan fotograferingarna, dels tycker jag att husbilar, åtminstone de som jag ser här omkring, är rätt enahanda och lika och visst ser jag kinarestauranger ibland men mera sällan från insidan så jag kan ta ett kort på deras meny.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera