sep 21 2012

I eftermiddag har det…

Skrivet av kl. 21:17 i kategorin Allmänt

… formligen vällt in spanska gäster här på campingen, så även hos vår spanska grannfamilj. Troligen är det någon form av fiesta under helgen men vad man firar har jag ingen aning om, däremot har jag förstått att firandet i kväll hos grannarna är på grund av att ett av de mindre barnen fyller år. Jag antar att helgens festligheter börjar först i morgon men visst kan det bli rätt livat även i kväll med förberedelserna inför morgondagen, blir intressant att se om man får ”kläm på” varför det är fiesta i helgen. Att det kan bli och är rätt livat i vårat ”närområde” är väl inget som förvånar, för det är i sanningen en storfamilj, antal medlemmar har jag fortfarande inte fått någon ordning på. Jag har nog aldrig sett alla sitta ner runt bordet vid samma tillfälle, och förresten hur skulle det gå till, inte en chans att de skulle rymmas, där får inte mer än 8-10 personer plats.
Egentligen har det ingen betydelse hur många de är för även om de bara är fyra, som de varit den senaste veckan, så håller mamma ”låda” i en sådan takt att en kulspruta skulle blekna av avund, och det är oberoende av om hon pratar i telefon eller bara allmänt surrar med kvarvarande vuxna familjemedlemmar. Hon är i sanningen beundransvärd, pratar på både in- och utandningarna utan vare sig punkter eller kommatecken. För några kvällar sedan var hon ordentligt i ”gasen”, då var hon ytterst upprörd över något eller någon antagligen oförätt som hon eller familjen blivit utsatt för, då, mina vänner, höll hon försvarstal inför de flesta spansktalande personer som passerade, campinggäster och campingpersonal fick alla höra, vad som förorsakat denna upprördhet. Denna temperamentiska dam får mig osökt att tänka på flamencodansare, med sina smattrande kastanjetter, bestämda klackisättningar och temperamentfulla rörelser.

En kommentar

En kommentar på “I eftermiddag har det…”

  1. Monaon 29 sep 2012 kl. 07:53

    Hejsan! Sitter i husvagnen i Jävre sista turen sen inställning. Känns inte kul vet vad som väntar närmaste månaderna. Här har det varit frost i natt
    Såg i Aftonbladet att ni fått stora mängder regn. Hoppas ni klarat er bra! Ha en bra dag hälsa RuneKram Mona

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera