okt 06 2012

Nej jag är inte..

Skrivet av kl. 14:18 i kategorin Allmänt

…hämndlysten, men jag har upptäckt att jag har möjlighet att göra livet lite surt för Señora Decibel, min ytterst pratglada granne, åtminstone på morgonen finns den möjligheten, hon är nämligen rätt morgontrött, tror jag, men det är inte jag. Mitt vapen är en dammsugare, det finns nämligen centraldammsugare i husvagnen och den är inbyggd i en av lådorna under rundsittgruppen fram. Denna i övrigt rätt tomma låda fungerar som en resonanslåda, jag vill inte påstå att ljudet som dammsugaren åstadkommer kan tävla med en Harley-Davidson där gasen hakat upp sig men åt det hållet är det.

 
Fram emot nio-tiden brukar hon dyka upp och då är hon inte på humör att prata, och om hon gör det, så är det bara ett mer eller mindre mumlande ordsvall som jag har tolkat till att hon småskäller för sig själv på de andra som inte har vett om att stiga upp. Men i kapp med att solen stiger på himlen ökar också hennes pratglädje och ljudnivå. Nu störs jag inte så mycket av det, åtminstone inte dagtid, man vänjer sig. Solen verkar alltså vara något som styr hennes humör, men tyvärr häller det inte fullt ut för hon trappar inte ner i samma utsträckning som solen dalar, nej då har hon flyttat över till månen som ny inspirationskälla, och den ”nattsuddaren” har ju som vi vet inga idéer om att krypa till kojs förrän fram emot småtimmarna.

 
Nu är jag ju som jag sa inte hämndlysten, dels för att jag inte blir störd nattetid, därtill kan jag nog tacka min hörselnedsättning, dels för att jag nog någonstans beundrar denna energiska kvinna, hon verkar styra sin familj, barnen och deras respektive samt barnbarnen med mild järnhand samtidigt som hon servar en ganska handikappad man. Och om det då bara är på morgonen en stund som humöret sviktar, så ska jag väl inte lägga ”lök på laxen” bara för att visa att jag nog också kan lägga på några decibel.

 
Tyvärr hör Rune bättre än jag och kan ibland uppfatta surrandet hos grannarna som besvärande, särskilt de helger då i princip hela klanen är samlad och man försöker överrösta varandra, men det brukar i alla fall börja avta vid midnatt eller strax efter, visserligen kan pratandet tas över av något sent tv-program på deras tv, men det ljudet är rätt konstant och varierar inte mellan normalt prat och hojtande.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera