okt 11 2012

I dag blev det ..

Skrivet av kl. 20:55 i kategorin Allmänt

…en ordentligt dramatisk dag, det har åskat, regnat och brunnit här på campingen. Det började med åska, och jag må säga att jag aldrig varit med om liknande åska, inte för att den var speciellt kraftig men att den mullrade oavbrutet under hela tiden den var ”igång”. Nu verkar allt gå snabbt i dag men nog tror jag att den mullrade åtminstone i en halvtimme. Därefter kom regnet också det rätt snabbt övergående men det var i alla fall rätt intensivt under den tid det pågick, ca 7,5 mm kom på den korta tiden. Solen tog därefter över och ordningen återställdes, inte mycket dramatik i det kan tyckas. Så sant så, dramat kom efter någon timme.
Av någon anledning hade en husvagn fattat eld och jag kan intyga att när en husvagn fattar eld är det ingen långdragen historia innan den är helt nedbrunnen. Tur i oturen var att det inte stod någon på platsen som närmast, men på andra sidan ”campinggatan” stod en husbil i flermiljonklassan och att påstå att camparna i den fick en släng av panik är nog en ganska mild bedömning men å andra sidan helt förståelig. De fick i alla fall undan sin bil utan några skador av branden i alla fall.
Att säga att brandförsvaret var snabbt på plats är väl att ta i, men jag har heller ingen aning om hur snabbt de blev kallade på. Först anlände en polisbil därefter kom…en polisbil, nästa blåljus vet jag inte riktigt hur jag ska klassa men eventuellt något som har medakuta insatser att göra, dock inte en regelrätt ambulans och först därefter kom brandförsvaret med, först en bil och efter en kort stund med ytterligare en bil och kort därefter kom det sista blåljuset, en vanlig ambulans. Av husvagnen var det i det läget inte mycket kvar, men i ärlighetens namn så måste man väl säga att även om brandförsvaret varit först på plats så har husvagnen inte gått att rädda, den dramatiska händelsen var över på mycket kort tid.
Naturligtvis är sådana här händelser otrevliga att bevittna och visst börjar man fundera på vad som skulle hända om det egna ekipaget eller grannarnas som står närmast skulle börja brinna, för visst står man rätt nära varandra, även om det på denna camping är väl tilltagna tomter. Men så länge det inte kostar liv så går väl det mesta att ersätta även om den materiella förlusten kan bli både kostsam och traumatisk.

Här brinner husvagnen...det tog inte så många minuter så var det en fullt utvecklad brand

En kommentar

En kommentar på “I dag blev det ..”

  1. Tommyon 12 okt 2012 kl. 06:43

    Vad är det som händer där, regn, åska och brand? Det får vi undersöka!

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera