okt 29 2012

Nu kan jag..

Skrivet av kl. 18:58 i kategorin Allmänt

 

Till och med den lille husbilen är nöjd....

…släppa på hemligheten eftersom det inte längre är hemligt….vi har varit en snabbis till Sverige för att byta bil…igen!!! Ja just det, igen men nu är det för sista gången om det går som vi hoppas, alltså inga problem varken med bil, husvagn eller fram för allt inte med oss själva. Vi har nu en minihusbil, en Knaus V-liner ca 6 meter. Att det blivit så här beror på att vi numera är ”spanjorer” mer eller mindre året om och att vi har insett att vi inte kommer att dra husvagnen till Sverige för den korta tid vi är där. Man kan faktiskt säga att vi åker på husbilssemester till Sverige på sommaren.

 
Vi har ju som bekant inte något fast boende i Sverige, varken hus eller lägenhet och när vi så beslutade att lämna husvagnen här så blev det en aning prekärt hur vi skulle fixa boendet under de månader vi är i Sverige. Visst man kan ”drabba” anhöriga och vänner, åtminstone för några dagar på varje ställe kan man nor anta, men varken Rune eller jag har särskilt många nära anhöriga, dessutom så tror jag inte att det skulle bli så uppskattat i det långa loppet. Nu däremot tar vi boendet med oss och tänker fortfarande att ”drabba” både anhöriga och vänner men det blir på helt andra villkor, så bäva månde ni mina vänner, för nu är vi mobila i ordets rätta bemärkelse och har helt andra möjligheter till dyka upp hos er.

 
Vi har också hunnit med att ha Sverige-främmande av Gunilla och Tommy. De har varit här under fjorton mycket trevliga dagar som dessutom var nyttiga för lata jag. De håller på med den här…orienteringsflugan som innebär att man söker med hjälp av GPS efter ett litet föremål som någon placerat ut. Detta gav oss långa morgonpromenader på upptill dryga milen, men skönt var det och spänningen av att kanske hitta dessa små föremål gjorde att man inte kände att man gick så långa promenader. Hittade ni några föremål, frågar sig kanske någon…ja, det gjorde vi men det hindrar inte att det grämer mig att vi missade en del. En sak är dock säker, om ni ser några ”gråskallar” som rotar runt i rondeller eller står med huvudet instucket i en buske eller ålande runt på knä under broar och i vägtrummor så var lugn, det är inte någon åldring som gått vilse eller inte kan ta vara på sig själv, nej det kan vara jag eller någon annan av dessa skattjägare som har fått GPS-träff just där.

 
Det här med boende i Spanien i husvagn och liten husbil börjar smitta av sig så troligen blir det en tur till Sverige till veckan igen, då som medåkande för mig och medchaufför för Rune, våra kompisar har också beslutat att byta till minihusbil och husvagn.

...och glad över att få vara i Spanien och slippa vintergaloscherna.

 

3 kommentarer

3 kommentarer på “Nu kan jag..”

 1. Tommyon 30 okt 2012 kl. 11:41

  Hej, tack för dom trevliga veckorna vi fick med Er där nere! Bra service och fint väder!
  Hoppas du fger dig tid att berätta om hur dom lyckas få fart på internet hos Er, ja även delger oss hur inköpsresorna fortskrider? Dom lär ju inte vara slut så här tvärt? Hälsa grannar och dom vi lärt känna.
  / Gunilla & Tommy
  OBS! Brickspelet är beställt!

 2. Kors och Tvärson 02 nov 2012 kl. 14:13

  Så perfekt ni har ordnat det. Det bästa av två världar – det kan ju inte bli bättre. Ha det härligt!

 3. Tommyon 02 nov 2012 kl. 16:56

  Hej där, här i Sverige har det nu gått en vecka sedan vi kom hem! Hur många veckor har det gått där hos Er, med tanke på hur fort tiden gick när vi var där! -:)

  Gunilla träffade Margareta och Stig Örnberg/Nilsen, Gunilla berättade om den service ni gav oss på plats, så pass på, kanske fler blir frestade att besöka Er!
  Hoppas ni kan den här gången kan motstå bil/husvagns/husbilsaffärer då ni ska besöka eran agent! Man börjar ju få mindervärdeskomplex! // MVH T&G

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera