nov 14 2012

Nu är vi…

Skrivet av kl. 13:59 i kategorin Allmänt

…hemma igen…i Spanien alltså. Efter en i många delar dramatisk hemfärd med en hel del problem med ekipagen. Det började redan i Örkelljunga när vi stannade för en fikarast. Problemet var då att all el i husvagnen var helt utslaget, både 230 V och 12 V. när kontakt togs med försäljningsstället blev vi upplysta om en extra knapp som skulle sitta inne i garderoben, det gjorde den…bra då var det åter ljust i vagnen. Resan fortsatte mot Tyskland och allt var lugnt. Efter en ganska kort natt styrde vi färden mot Luxemburg. Några mil före Luxemburg kom nästa problem, ett tämligen ordentligt problem faktiskt, bilen började låta som ett ”mindre fräscht tröskverk” och det gick inte att få in växlarna…lamellerna, växelspakswire eller en liten grej som tydligen ska sitta för att föra växlarna…vad var problemet. Tur i oturen var att detta hände vid en bensinstation och att det på den stationen fanns tre helt enastående ungdomar som på ett mycket proffsigt sätt tog tag i och hjälpte oss att få kontakt med en bärgningsfirma och som när bil och husvagn var lastade och på väg till en fiatverkstad, erbjöd sig att skjutsa oss dit, och jag lovar den var inte nästgårds precis, säkert över en mil i alla fall. De stannade även kvar och såg till att vi kom ordentligt på plats och förhördes sig även om vi hade tillräckligt med mat eftersom detta hände lördag kväll och verkstaden skulle öppna först på måndag…ja det finns tack och lov ungdomar av denna kvalitet lite över allt i världen.
Måndag morgon kl åtta diagnostiserades bilen och ett akut ingrepp bestämdes. Under detta ingrepp upptäcktes ytterligare problem, bromsarna var helt slut fram så även där blev det ett akut ingrepp. Kl 14.00 skulle problemen vara åtgärdade och Knausen i ”skick som ny”, så blev det också, så långt bra med bilens växellåda…men inte med bilens bodelsbatteri som vid det laget givit upp och vägrade låta sig laddas, alltså ingen värme inga lampor men väl ett större antal värmeljus som fick bli både värmekälla och lyse…tack IKEA för dessa pålitliga och billiga ljus/värmespridare.
Nu var alltså bilen i köbart skick igen, hur var det då med husvagnen, ja den var väl ”körbar” men nu hade elförsörjningen tag andra vägar för att göra sig ”märkvärdig” den tillät endast en lampa i taget lysa och endast under ca 1-2 minuter, tekniken är helt underbar, börjar inse att visst var det jobbigare på grottmänniskornas tid men betydligt mindre frustrerande, då tände man sin brasa, klubbade en mammut och helstekte den. Tack och lov funkade i alla fall gasolen så värme fanns, strålningsvärme men utan fläkt, utan ström vägrade den delta till trevnaden. Vi drog i alla fall vidare på måndag eftermiddag och landade här på Lo Monte i går kväll utan vidare missöden än lite felkörning på grund av mig och GPS-damen. I dag är husvagnen inne på undersökning och troligen inläggning ett par dagar, husbilen kommer antagligen att på ett nytt batteri till bodelen.

2 kommentarer

2 kommentarer på “Nu är vi…”

  1. Tommyon 14 nov 2012 kl. 20:30

    Vilken äventysresa, vi är glada att ni är lyckligt framme där! Tänk vad den där resan skulle kostat om ni varit tvungna att köpa den? 🙂

  2. lennart Brandton 15 nov 2012 kl. 00:25

    Lite missöden men bra till slut. Fram med boulekloten och känn lugnet.
    Brodern.

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera