nov 27 2012

Nu har vi gjort..

Skrivet av kl. 23:02 i kategorin Allmänt

…ett besök i, vad som enligt en dam vi mötte på en av platserna, är den enda subtropiska platsen i Spanien. Jaha om det är så vill jag nog påstå att det var en ovanligt sval, grå och solfattig subtropisk plats, åtminstone i helgen. Vi har alltså varit till Marbella tillsammans med Yvonne och Gunnar. Vi åkte på lördag morgon och resan började i soligt väder men ju längre söder ut vi kom ju hotfullare blev molnformationerna. Men själva resan gick tämligen problemfritt med bara ytterst små felåkningar, lite mot enkelriktningen ut från bensinstation vid ett tillfälle men rätt väg i rondellen och så var vi på väg igen. Även en miss i en rondell vid ett annat tillfälle som enbart resulterade i att vi åkte efter kusten på en otroligt krokig men hissnande vacker väg.

Vi stannade för mat i ett litet samhälle, kyckling och pommes för Yvonne och mig och någon form av kött för Gunnar och Rune. Om maten kan jag väl bara säga att ingen av oss vill kalla in kocken för att ge honom en applåd. I alla fall något mindre hungriga åkte vi vidare i ytterligare några timmar för att söka den camping vi kollat in sedan tidigare. Det gick utan vidare problem att hitta den och vi checkade in och fick våra platser. Troligen är denna camping en i stort sett bra och trevlig camping men inte byter jag mot ”min” hemmacamping. Nu var inte vädret till sin fördel vilket gjorde att den kändes mörk och skuggig, men servishusen var välstädade men inte så varma som man skulle kunna önska. Det var en rätt stor camping med en hel del bungalows och dessutom, utan att ha kollat hela campingen, gav den på mig intryck av att den var etappvis utbyggd vilket gav ett rörigt intryck på mig. Nu var det bara frågan om en natt så det var väl helt ok och redan nästa morgon drog vi vidare till en camping som låg ca en mil från Marbella, även den en otroligt stor camping åtminstone vad det gäller permanent uppställda villavagnar och bungalows, eller vad sägs om över 200 villavagnar och ungefär 60 bungalows förutom vanliga platser för oss husbil/husvagnscampare. Denna camping var rätt backig med campingtomterna längst ner vilket resulterade även här i mörka och skuggiga platser på grund av en hel del stora barrträd dessutom ingen sol som lyste upp campingen, visst den gjorde vissa försök men hade inte en chans mot det gråa och griniga vädret som dessutom övergick i regn på måndag kväll. Nej inte heller den här campingen kunde charma mig, nej tvärtom blev jag bara mer och mer ”deppig” av den trista miljön, visst var villavagnarna häftiga och stora men även många av dessa var förbommade och skräpiga intryck vilket tydligt visade att ingen varit där på länge.

Oj vad jag började längta hem till ljusa och välstrukturerade Lo Monte med sina ljusa tomter och breda ”gator” utan backar och därmed ingen risk att hamna i en mörk ”gryta”. Kalla mig gärna fyrkantig och fantasilös men om jag mår bra av det och trivs med en strukturerad miljö så är jag väl fantasilös då. Påstår också att jag inte kan tänka mig bo i den storslagna natur vi åkt genom, dessa berg och dalar är bara förmycket, otroligt mäktigt och vackert men det gör mig näst intill deprimerad. Nja så illa är det väl inte men de berör mig på ett sätt som jag inte riktigt vet hur eller om jag kan beskriva det, om det har något med kontrasten mellan havets relativa platthet och dessa bergs otroliga höjd. Jag hade inget av denna känsla när vi åkte hem via Granada, de berg och toppar vi då såg var betydligt högre men det var helt ok och helt naturligt, till och med såg vi toppar och höga berg som var helt snötäckta, men utan havets närhet var de inget annat än storslagna och jag skulle vilja säga ”i sin naturliga miljö” om man nu kan säga det om berg och bergmassiv.

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera