dec 12 2012

Nu kan man nog..

Skrivet av kl. 22:58 i kategorin Allmänt

Den konstfrusna isbanan vi Zenia Boulevard,,,lite underligt i "sommarsolen"

…säga att vi renoverat vårt ”kök och allrum”. Det planerade vårprojektet, det att lägga golv i förtältet, gjorde vi klart redan nu och övriga projekt som inte ens fanns på planeringsstadiet, trodde i alla fall Rune, är också i hamn.
Jag hade redan planerna klar för nästa projekt och hade redan för någon vecka sedan försiktigt fört dessa på tal. Det handlade i första hand om att köpa en kyl/frys att ha i förtältet. Visst har vi en bra och väl fungerande kyl/frys i husvagnen men speciellt frysdelen är nog så liten, hela  kyl/frysen är på ca 150 l och varav frysdelen kan jag tänka mig är på ca 25-30 l. En bekant till oss som har en liknande enhet i sin husbil talade om för mig att den drog onödigt mycket ström. Jag har aldrig funderat över det men kollade i alla fall i manualen för enheten och blev minst sagt förvånad när det visade sig att den, enligt tillverkaren, förbrukar ca 3,2 kw per dygn, och det var när den var ny, jag tror nu inte att den har blivit billigare i drift nu när den är betydligt äldre.
Eftersom vi inte har så långt till Ikea, bara ca 5-6 mil och utbud och pris är i stort sett lika i alla Ikeavaruhus oberoende av i vilket land man är så kollade jag katalogen och hittade en passande kyl/frysenhet både vad det gäller storlek och även när det gäller energiförbrukning, ca 0,72 kw per dygn. Enligt den koll jag gjorde fanns varan i lager på Ikea i Murcia, så det var bara att börja den slutliga bearbetningen av Rune. Han hade, som jag sa, fått viss information om mina funderingar och även informationen om hur oekonomisk den befintliga enheten var, han hade väl lyssnat till mina argument och var väl inte helt mot iden men meddelade också vid de tillfällena att det var en senare historia, trodde han ja. Under helgen förde jag kylens energiförbrukning på tal tog även fram manualen under förespegling att jag ville kolla om jag inte hade missuppfattat förbrukningen, lästen naturligtvis högt upp vad som stod skrivet.
Måndag är det marknad i San Pedro och våra kompisar hade planerat ett besök dit och undrade om vi skulle med. Nej ingen marknad var aktuell eftersom jag planerat ett annat besök. Rune var inte intresserad av ett marknadsbesök men skulle naturligtvis ställa upp om jag ville dit. Det var då jag såg min chans. Nej, ingen marknad sa jag, tycker nog att vi kan vänta tills det blir varmare men däremot så tycker jag att vi ska ta en tur upp till Ikea i Murcia. Jag hade faktiskt väntat mig protester och försök till att uppskjuta besöket men till min förvåning så var protesterna ytters lama. Alltså bar det iväg och dessutom när vi väl var där var Rune minst lika inne på att göra en investering i ny kyl/frys. Jag hade också idéer om ny köksbänk men jag kände att där skulle jag troligen stöta på patrull så jag beslutade att skynda långsamt och fortsätta ”lobbyverksamheten” i det fallet. Hem åkte vi förbi Zenia Boulevard, det nya jätteköpcentrat, dels för att skåda den konstfrusna isbanan och dels för inköp av dagligvaror.

Rune har också lite försiktigkommit med ett av honom tänkt nytt projekt, lite av ett lyxprojekt, han har funderat på om vi skulle lägga ett klickgolv på det nyss lagda golvet, visst var jag tveksam till projektet men jag gick i alla fall med på att kolla kostnaderna. Vi åkte alltså av den anledningen till Zenia Boulevard i dag igen. Nu måste jag väl erkänna att Rune hade börjat vara lite tveksam till sitt projekt och hade mer och mer vinklat in på min idé som innebär att vi istället lackar det befintliga golvet. Nu kom nästa överraskning, min plantering hos Rune om en ny köksbänk hade sannerligen slagit rot för utan vidare föreslog han att vi skulle köpa ett skåp som han tyckte såg bra ut, visst det var helt ok men jag tyckte den var för något för kort så jag föreslog två skåp, Rune nappade utan protester. Så nu har vi på mindre än en vecka genomfört nästa års projekt 1, 2 och 3.

Nu finns det inte längre plats för några ytterligare projekt….åtminstone inte före jul.

Det "nyrenoverade köket" med ´golv, kyl/frys och köksskåp/bänk

 

 

3 kommentarer

3 kommentarer på “Nu kan man nog..”

 1. Tommyon 13 dec 2012 kl. 00:45

  Du är ju född politiker, lägger fram förslagen som om det vore Runes! Sedan går ni båda segrande från matchen?? 🙂
  //tommy

 2. Ainaon 13 dec 2012 kl. 08:14

  Inte bara jag Tommy utan kvinnor i gemene är födda politiker eller kanske som det heter i modern tappning ”lobbyister”. Så har vi kvinnor jobbat i många tusen år, hur ska vi annars få något gjort. Vi sår fröna och männen skördar frukterna, hjulet t ex naturligtvis en påtryckning och en inplanterd tanke i en mans hjärna från hans kvinna för att underlätta transporterna i det dagliga hushållsarbetet, finns hur många exempel som hellst att ge.

 3. Kristina Karlströmon 15 dec 2012 kl. 10:54

  Så fint ni får det till jul!

  Vi önskar er en GOD JUL och ett GOTT NYTT 2013!

  Vi drar iväg till Teneriffa den 23.

  Kram Kjell o Kristina

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera