dec 25 2012

Snacka om att..

Skrivet av kl. 16:55 i kategorin Allmänt

…julen har en negativ inverkan på mig… det måste bara vara så. Jag har nu i tre dagar haft mer eller mindre huvudvärk och i dag ordentlig sådan. Jag påstår att det är stresshuvudvärk, julstress vill jag påstå. Nu har jag absolut ingen anledning att vara stressad men bara ordet jul flyttar mig undermedvetet många år tillbaks i tiden då stress var synonymt med julafton. Jag är också onormalt trött i dag, blev det i går normal julaftonstid, alltså när mat och julklappsutdelning är avklarad och man sätter sig ner för att bara slappa, vilket i mitt fall ofta har slutat med att jag somnat sittande i någon soffa. Jag höll mig vaken i går men natten har varit orolig vilket gjorde att jag sov till kvart i nio i morse…k v a r t  i  n i o. När hände det senast, ja inte vet jag men troligen vid någon jul i förgången tid. Att natten varit orolig kan väl ha en viss inverkan, men jag får väl säga att det var självförvållat, efter för mycket mat, godis och dadlar, denna blandning förvandlade mig till ett regelrätt jäskar eller gasklocka.
De senaste årens jular har varit helt utan verklig stress, men ordet julafton aktiverar detta negativa fenomen, undra hur länge det sitter i, eventuellt tills man glömt vad ordet jul egentligen handlar om. Eller är det som min tinnitus och hörselnedsättning, örondoktorn sa att eventuellt skulle min tinnitus försvinna när jag blir helt döv, men det var inget han kunde lova, kanske är det så även med julstressen, den finns kvar även när jag har glömt vad jul innebär.
Nu är den i alla fall snart över och det tackar jag för. Jag tycker mycket om advent med alla ljusen och dekorationerna men jag är alltså inte så förtjust i det som det landar i. Nåväl nästa helg är det nyår och det brukar gå betydligt bättre av någon anledning, kan kanske bero på att jag ofta har arbetar just nyårshelgen och den arbetshelgen har i regel varit relativt lugna och ofta rätt mysiga på jobbet så där ligger ingen undermedveten stressfaktor.
Nu ser jag och många här på campingen fram emot våren, förhoppningsvis en tidig sådan.
GOTT NYTT ÅR önskar jag er alla.

Dagen flre julafton¨...inte helt fel att vara exilpensionär.

En kommentar

En kommentar på “Snacka om att..”

  1. 3mon 26 dec 2012 kl. 18:27

    Ibland kan jag så väl förstå vad du menar. Vi sa upp oss från jul för tre år sedan och sa till ungarna (den äldste är snart 47) att det är på tiden att de fixar egna traditioner, och har vi lust så deltar vi om inte annat är i vägen, men vi fixar inget mera! Vi slapp inte helt undan för barnbarnen insisterade på att vi skulle fira ”lite jul” hos dem. Det gjorde vi helgen innan julafton. Det var lugnt och sansat och mysigt, sedan åkte vi hem och var ensamma hemma resten av julhelgen. 2 barnbarn var här i eftermiddag och sa inget om julen utan ville bara umgås och mysa. Det har varit en skön jul utan att stressa ihjäl någon, telefonen har gått varm, det är kul. Ha det så skönt nere i Spanien, en dag kommer vi dit också. Tillvänjningen pågår. God fortsättning 3 M

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera