feb 02 2013

Åter igen en…

Skrivet av kl. 15:39 i kategorin Allmänt

…onödigt blåsig, men i övrigt solig och vacker dag. Det blir nog ingen eftermiddagspromenad i dag, därtill blåser det för mycket. Eftersom det blåser ansenliga sekundmeter från nordost som i byarna når näst intill stormstyrka skulle jag inte undgå att hamna i motvind vissa sträckor om jag inte går söderut mot Cartagena och Rune hämtar upp mig med bilen någon mil söderut. Nej den tanken är inte lockande så promenaden får vara i dag.
Jag har hittat en fiffig finess på min mobil, nämligen både steg-och kalorimätare och även mäter den tillryggalagd sträcka i kilometer. Stegräknaren stämmer, det har jag kollat, men hur det är med kilometermätaren vill jag ha osagt. Jag har tidigare sagt att jag inte precis trippar fram med korta feminina steg utan att det mer är frågan om långa kliv i marschfart, men att min steglängd skulle vara den som jag utifrån promenerad sträcka och antalet steg mobilen indikerar måste jag hur surt det än är betvivla, jag skulle enligt den kliva iväg med en steglängd på ca 1,20. Inte ens i min som allra vildaste fantasi kan jag få det till att jag är utrustad med den benlängden som skulle behövas för de kliven. Med mina 166 cm antar jag att jag skulle ha förbaskat kort rygg om jag hade erforderlig längd på benen. Nej min mobil lägger nog till några hundra meter på varje kilometer, troligen som en extra bonus för att peppa mig men tyvärr talar den sanning om antalet steg och då håller informationen inte, även om jag försöker intala mig att tekningen inte kan ha fel i en sån viktig fråga. Så om motionerandet och promenerandet kommer på tal talar jag bara om att enligt min mobil, som mäter sträckan, har jag gått ca 12 km, att det i verkligheten bara rör sig om ca 8 km vet jag mycket väl men talar naturligtvis inte om.
I dag är det åter full rulle hos våra spanska grannar, men inte på det vanliga sättet. Jag har sedan en tid undrat vad som har varit fel för de har inte varit här, dessutom blev deras uppbrott senast väldigt hastigt. Big Papa, som jag kallar honom, är inte en frisk man, enligt de mer välinformerade gästerna här på campingen är det faktiskt så illa att de ” bara väntar på att han ska dö” som en av våra andra grannar sa. Nåväl, i dag kom de alltså men utan Papa, men i övrigt nog i stort sett hela klanen här. Den aktivitet de sedan satte i gång med lovade jag startade spekulationer hos oss, i första hand hos mig, för nu började det bäras ut ur kökstältet som även revs.
Då var min nyfikenhet så stor att jag ansåg att jag som närmaste granne helt legitimt kunde förhöra mig om de var på väg att flytta, frågan var bara hur vi skulle kommunicera, deras engelska är obefintlig och lika illa är det med min spanska. Men skam den som ger sig för en sådan bagatell man har väl både armar, ben och suckar och stönande. ¨
Alltså gjorde jag ett försök, och viss informations fick jag i alla fall, att Papa inte är med beror på att han är sämre och nu ligger inlagd på lasarett och att de river kökstältet är på grund av att de köpt ett större där både stekhäll, platta och diskbänk ryms. Så återigen är det bevisat att ska man få veta något och vara säker på att det är korrekt information så gå direkt till källan, att man ändå måste spekulera på grund av språkförbistring är bara en bit av kryddan i informationsutbyte

Inga kommentarer

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera