feb 07 2013

Tandläkarbesök nr 2…

Skrivet av kl. 16:00 i kategorin Allmänt

… avklarat utan att förorsaka någon större trauma. Det är väl aldrig en angenäm upplevelse men de senaste årens smärtsammaste upplevelser har varit att betala ”notan” eftersom det alltid har varet enbart undersökning och konstaterande att det varit ok, utom de senaste två besöken där det plötslig ingick en tandhygienist. Jag är nästan böjd att säga att mötet med den yrkeskategorin nästan matchar betalningssmärtan, hon, för det var en hon, lyckades med att förena fysisk smärt och betalningssmärta till näst intill outhärdligt, eftersom man även betalar för den smärtupplevelsen.
Här i Spanien är inte ens det fullt så smärtsamt att betala notan, eller vad sägs om, undersökning, slipning av en vass kant på en tand nedslipning av två tänder som var för höga och utdragning av en st. på tok för hög visdomstand som dessutom inte fyllde någon uppgift eftersom tandens kompis i motsatta käken för länge sedan fått respass dessutom konsultering och personlig kontakt med specialisttandläkare.
Redan vid första besöket blev det gjort ett avtryck av mina tänder eftersom min tandläkare, Monica, tyckte att vissa tänder var för höga och att det kunde var det som förorsakat att en tand fått en liten skada, risken fanns att dessa tänder skulle skada tanden ännu mer, förutom då den onödiga visdomstanden som både var hög och kunde öka risken för karies på grund av att det var svårt att komma in mellan den och tanden framför. Alltså gjordes detta avtryck som sedan skulle bedömas av en specialist. I dag skulle resultatet så tillkännages och eventuell åtgärd utföras.
Mina tandavtryck kom alltså tillsammans med specialisttandläkaren för att på plats visa mig vari problemet låg och tillsammans med en kort föreläsning om hur ett bettfel kan påverka olika krämpor gav han också sin syn på hur problemet skulle kunna åtminstone minimeras. Tyvärr är hela min käkkonstruktion en aning osymmetrisk och att göra något åt det är inte möjligt så det gällde alltså att minska obehaget och eventuellt kommande obehag så mycket som möjligt.
Alltså med det tidigare besöket och slipning av en vass kant och käkavtrycken och dagens besök med alla åtgärder kom ”kalaset” att hamna på 1.078:- svenska kronor till det hör att det är supertrevlig personal och inte blir det sämre av att de flesta i personalen som man träffar, tandläkare, tandtekniker och receptionist är svenskar vilket gör kontaket problemfri, åtminstone verbalt… men jag har inte träffat tandhygienisten än förståss så det kan ju finnas läge till viss revidering av intrycken.

Här finns vår tandläkare tillsammans med läkare, massage/alternativ medicin, hår-och skönhetsvård och även en bra restaurang

 

En kommentar

En kommentar på “Tandläkarbesök nr 2…”

  1. Ingemar Bergquiston 12 feb 2013 kl. 18:53

    Hej, följer din blogg med intresse, är nu i närheten av Conil de la fontera. Har legat tre månader på Laguna Playa men nu varit en ”sväng”till Portugal.
    Skulle du kunna ge oss adress och tel nr till din tandläkare, verkar som om hon /den/ dom/ är bra. Du har min mailadress ovan. (vi träffades som hastigast på Eden för ett par år sen).
    Ingemar (hbk913)

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera