apr 07 2013

Nu är det..

Skrivet av kl. 20:00 i kategorin Allmänt

..inte många dagar kvar innan vi får Sverige-besök av min bror Lennart och hans fru Siri. De dimper ner här sent på onsdag kväll … eller inte här egentligen utan i Alicante där vi hämtar. Till Lo Monte kommer vi mitt i natten och det blir att sova i vår bil de timmar som återstår av den natten, på torsdag får de tillträde till den bungalow de hyrt för det fjorton dagar de blir kvar här, gissa om jag ser fram emot besöket. Lite spännande är det att få se och höra deras reaktion och omdöme om min ”nya hemort” som man faktiskt kan säga att Lo Monte mer eller mindre har blivit, eftersom vi tillbringar ca 10 månader här. Vi hoppas också att Tommy och Gunilla ska få möjlighet att komma. De var här i oktober och även de hyrde då en bungalow men denna gång kommer de med sin husbil är det meningen.

 
Här på campingen har det glesnat ytterligare i pensionärsledet men till en del har de lediga platserna ockuperats av spanska ekipage och även av korttidstående, troligen hemvändande, vintercampare i Spanien. V ad jag förstår så kommer det att bli fullt i sommar av i första hand spanska familjer men också franska och engelska ekipage. I övrigt fortsätter utbyggnaden av campingen med fler platser och… två nya boulebanor som vi i dag premiärspelat på. De är släta men fortfarande behöver de ”sätta sig” de är alltså fortfarande lite lösa under en yta som nog är fast men ännu för tunn och inte håller för klotens nedslag.

 
Trots utbyggnaden så finns det i nuläge inge platser kvar, alla är bokade, så vill man in här får man köa och skriva in sig på en kölista, för troligen kan man räkna med avbokningar av olika orsaker som man kanske inte alla gånger rår över, vi är ju inte direkt ungdomar vi som tillbringar vintern här. Vi, och faktiskt ganska många har gjort som vi, och garderat sig, vi står på året runtplats. Måste skryta med att vi, Rune och jag, är något av trendsättare. Det har blivit poppis med husvagn och liten husbil, alltså låter man husvagnen stå kvar och åker hem med husbilen, vi var nog de första på den här campingen som ordnade det på det sättet, men vi har fått efterföljare och fler lär det bli, kul tycker jag.

 

4 kommentarer

4 kommentarer på “Nu är det..”

 1. Gunnaron 07 apr 2013 kl. 20:38

  Är det inte dags att byta ut värderleksrapporten från Peniscola??? För det är väl inte där ni är??

 2. Ainaon 07 apr 2013 kl. 20:48

  Visst, men hur? Har försökt men inte lyckats får bli en uppgift för ”dotra” Kali.

 3. Lennart Brandton 07 apr 2013 kl. 23:10

  Hej Syrran och Rune.
  Ja nu är det nära. Vi har plockat fram sommarkläder och badbyxor, för Siris del finns det även en överdel. Flera par promenadskor blir det, för vi antar att det skall promeneras, vi hoppas även det finns en extra omg bouleklot så vi får prova spela internationellt. Det vore verkligen trevligt om Tommys kommer så vi hinner träffas (och prata om Hjoggböle och älgjakt).
  Men vi hörs av innan vi lyfter.
  Hälsn.
  Siri Lennart

 4. Tommyon 08 apr 2013 kl. 06:48

  Hej, jag känner precis hur Siri och Lennart ser fram emot resan ner till Spanien, och vistelsen hos och Aina och Rune. Ni kommer inte att bli besvikna, väl omhändertagna och trevliga upplevelser!
  Vi skulle också gärna varit där nere nu, men ödet ville annat. Vi har fortfarande en resplan, men det återstå att se när tidpunkten för starten av resan blir för oss? Kul att det finns internet, känns nästan som om man vore med, när man läser Eran planering där!
  Hälsningar Gunilla & Tommy

Trackback URI | Kommentarer RSS

Kommentera